Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tko je prisluškivao?

Pljušte reakcije na špijunsku aferu: Ostojić zatražio izvješće SOA-e, Božo Petrov smatra da se radi o sanaciji štete zbog arbitraže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pljušte reakcije na tzv. špijunsku aferu. SDP-ov Ranko Ostojić zatražio je žurno izvješće SOA-e o navodnoj aferi u Sloveniji i pokušaju cenzure na POP TV-u uime hrvatske vlade. Božo Petrov iz Mosta poručuje kako bi se Slovenija trebala pomiriti s činjenicom da arbitraža nije uspjela.

Ranko Ostojić, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, zatražio je očitovanje SOA-e o špijunskoj aferi. Rekao je kako treba pričekati izvješće SOA-e kako bi se vidjelo je li se netko predstavljao u ime Vlade RH. Špijunsku aferu povezuje s događanjima u BIH.

Pročitajte i ovo Ranko Ostojić o nacionalnoj sigurnosti (Foto: Patrik Macek/PIXSEL) ''ugrožena nacionalna sigurnost'' Reakcije na aferu SMS: ''Zamislite što se tek vama može dogoditi'' Slika nije dostupna Praćenje čelnika Mosta Ostojić: Uskok potvrdio da su neistiniti navodi Grmoje i Petrova

"Posjećam vas na sličnu situaciju koju smo imali ne tako davno s objavama u medijima u BiH, koji su isto tako imali aferu da Hrvatska naoružava teroriste. Kao i u tom slučaju, odmah sam reagirao i zatražio očitovanje SOA-e", rekao je Ostojić.

Priča o špijunaži u ponedjeljak je dodatna eskalirala tvrdnjom POP TV-a da je posrednik hrvatske vlade Ivan Tolj, prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj, pokušao zaustaviti emitiranje reportaže o prisluškivanju, o čemu Ostojić kaže:

"S obzirom na to da slovenski mediji navode da je riječ o predstavniku Vlade, odgovore mora dati Vlada RH. Zatraženo je očitovanje SOA-e, do sada nije bilo problema, žurno su odgovorili, pa vjerujem da će i sada biti tako", rekao je Ostojić.

Petrov: "Radi se o sanaciji štete"

Predsjednik Mosta Božo Petrov poručuje kako bi se Slovenija trebala pomiriti s činjecom da arbitraža nije uspjela. Prema pisanju slovenskih medija, politički zaštitnik navodnog šefa akcije prisluškivanja, bio je čelnik Mosta Božo Petrov. Na pitanje poznaje li ga, Petrov odgovara:

"Ja nisam ničiji politički zaštitnik, ali da, poznajem ga iz vremena dok sam bio potpredsjednik Vlade. Loše bi bilo kada bi bilo kojem javnom službeniku bila potrebna politička zaštita“, rekao je Petrov i dodao da se radi o saniranju štete od strane Slovenije.

"Nakon onakva debakla koji je Slovenija imala s arbitražom ovo je čisto saniranje štete pa u tom svjetlu promatrajte ono što se događa. Gospoda iz Slovenije moraju se pomiriti s propašću arbitraže, a ne na ovakav naačin pokušati sanirati štetu", rekao je Petrov.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene