Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLJUŠTE OPTUŽBE U HSS-U I ŽIVOM ZIDU

HSS-ovci prstom upiru u šefa, Palfi demantira optužbe koje je sustižu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pljušte optužbe unutar HSS-a i Živog zida. Dio HSS-a za razdor u stranci i osipanja članstva još jednom prstom upire u šefa - Krešu Beljaka. Jedna od čelnica Živog zida Vladimira Palfi demantira optužbe koje je sustižu - da je podnijela neopozivu ostavku i da je za krivotvorenje potpisa prozvala kolegu Ivana Pernara.

Sa suspenzijom od strane šefa Kreše Beljaka dio HSS-ovaca se ne miri. Uložili su žalbe.

Pročitajte i ovo Mohamad Štajeh Rat u Gazi Palestinski premijer podnio ostavku: "To ima smisla samo u kontekstu dogovora za sljedeću fazu" Demostracije protiv Katalin Novák - 1 Orban ostao bez suradnice Mađarska predsjednica podnijela ostavku: Iza odluke stoji skandal povezan s pedofilom

'Mi smo također ovog tjedna tražili od Nadzornog odbora da suspendira sve suspenzije', poručila je Marijana Petir.

Beljaka i dalje obasipaju - optužbama. Tvrde da je možda i ukinuo HSS spajanjem s HSS-om Braće Radić, čime je, smatraju, nastala treća stranka.

'Ako Ministarstvo uprave to tako protumači, ne samo onda da je gospodin Beljak prekršio svoje ovlasti nego je ukinuo HSS kakav mi poznajemo 113 godina', rekla je Petir.

Beljaka proziva i župan Darko Koren da je učinio najveću štetu za stranku nakon atentatora Puniše Račića.

'Čak bih išao korak dalje i rekao da je Puniša Račić pucao u čelnike HSS-a, a da je Krešo Beljak pucao u cijeli HSS', rekao je koprivničko-križevački župan.

Nove optužbe padaju i na Živi zid. Supredsjednica stranke Vladimira Palfi demantira dokument poslan u Ministarstvo uprave s navodom da je podnijela neopozivu ostavku te da je za krivotvorenje potpisa optužila Ivana Pernara.

A prije toga, stranku je napustio Hrvoje Runtić koji ih je optužio za sumnjive donacije u kampanji.

11. listopada istječe rok do kojeg se stranke moraju očitovati DIP-u o troškovima kampanje. O tome, kao i o novcu koji će dobiti iz proračuna samo rijetki su spremni govoriti.

'Potrošili smo u stvari sve što smo imali i svakako da će nam svaka financijska injekcija dobro doći', kaže Tihomir Lukanić, glasnogovornik koalicije Jedina opcija.

A čeka ih injekcija s gotovo 4 i pol milijuna kuna za 7 mandata. HSS će za svojih 5 podebljati račun s gotovo 2 i pol milijuna, HNS za 4, a Most za više od 6 milijuna. SDP će za svojih 38 mandata dobiti 18 i pol, a HDZ gotovo 30 milijuna kuna.

'Mi smo radili ovoga puta kampanju koja će imati značajno manje troškove nego što je bila ona na prošlim parlamentarnim izborima i podmirit ćemo naravno sve troškove', kaže glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Novac bi im trebao biti isplaćen nakon konstituiranja Sabora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene