Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što premijer zapravo govori?

Analiza: "Plenkovićeve poruke potpuno su nejasne, više brine o imidžu nego o sadržaju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnja izjava premijera Plenkovića o Agrokoru ponovno je skrenula pozornost na njegov način komunikacije.

Duge rečenice bez jasnih stavova i konkretnih odgovora sve su češće na sve više tema. Nejasnom izjavom u uvodnom govoru današnje Vladine sjednice prokomentirao je stanje u Agrokoru, odnosno pokušao je pojasniti što je cilj Lex Agrokora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

„Zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od strateškog značenja u biti reforma per se i ona ce obilježiti taj čistilišni transformacijski trenutak načina poslovanja u hrvatskom gospodarstvu“, poručio je Plenković.

Premijerove izjave pojasnila je komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček koja kaže da na ovaj način predsjednik Vlade ostaje nerazumljiv običnom čovjeku kojem su njegove poruke i namijenjene. Kišiček navodi da nizanjem praznih riječi visokog stila prikriva nedostatak sadržaja.

„Neverbalno i verbalno, premijer Plenković pokušava poslati poruku da je izvrstan u komunikaciji, da je stručan, da je elokventan, da je rječit. Međutim, zaboravio je da je odlika dobrog stila javnog govornika – jasnoća. Njegove poruke potpuno su nejasne. Nejasan, nedovoljno jezgrovit, nedovoljno konkretan, dakle on vrlo često govori prazne riječi bez konkretna sadržaja i konkretne poruke. Zapravo možemo zaključiti da premijer Plenković u svakom svom javnom nastupu više brine o tom kakav će dojam ostaviti o sebi samome, kako gradi svoj imidž, nego o sadržaju svoje poruke, o tome što zapravo on želi poručiti. Iz svega toga zaključujemo zapravo da je vrlo često nerazumljiv, šalje nedovoljno jasne poruke“, kaže Kišiček.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene