Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE HTIO O AGROKORU

Plenković: Povećat ćemo nagrade vrhunskim sportašima za sto posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je povećanje nagrada vrhunskim sportašima za sto posto. Na pitanja o slučaju Agrokor nije htio odgovarati.

Andrej Plenkovć, predsjednik Vlade, odgovarajući na novinarska pitanja nakon što je prisustvovao Svjetskom juniorskom prvenstvu u judu u zagrebačkom Domu sportova, najavio je povećanje naknada vrhunskim sportašima. 

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..." Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije Htio bi na listu Župan Koren na svečanost nije pozvao predsjednika jer želi da dođe - premijer

"Povećat ćemo za sto posto nagrade za naše vrhunske sportaše, dakle vraćamo ono što smo obećali. Razgovarali smo malo više ovoga ljeta nakon sjajnog uspjeha vaterpolista na prvenstvu u Budimpešti. Mislim da je to primjereno. Malo sam se informirao o nagradama u drugim zemljama i to je ono što zaslužuju", rekao je Plenković novinarima.

Upitan o izradi novog Zakona o sportu i Strategije razvoja hrvatskog sporta, premijer je pohvalio rad Janice Kostelić, koja je na čelu Središnjeg državnog ureda za sport, rekavši da ona odgovorno pristupa poslu zajedno sa svim stručnjacima koji su uključeni u to.

"Što se tiče ostalih aktivnosti, nastavit ćemo s povećanjem izdvajanja za sport. Dakle, dio što radi Središnji državni ured, dio Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska lutrija, sponzori... Moramo pomoći sve saveze da bude što više ljudi uključeno u sport pa će onda iz tog jednog lijepo filtriranog, širokog aktivizma mladih iznjedriti se i kvaliteta što je Hrvatskoj uvijek cilj", rekao je Plenković.

Premijer je izbjegao odgovarati na pitanja o slučaju Agrokor.

Inače, povećanje nagrada za vrhunske sportaše zatražio je Hrvatski olimpinski odbor u kolovozu. U njihovom zahtjevu stoji da su novčane nagrade hrvatskim sportašima višestruko manje od onih koje dobivaju njihove kolege iz drugih zemalja. 

Aktualnom Uredbom o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća, državna novčana nagrada za osvajače zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u ekipnom sportu koje se održava svake dvije godine, iznosi 45.000 kn za svakog člana ekipe, dok je prije 2010., kada je donesena danas važeća uredba,nagrada za zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu iznosila sto tisuća kuna za svakog člana ekipe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene