Obavijesti Video Pretražite Navigacija
snažan jesenji val

Plenković: "Nitko od nas nikad nije govorio o policijskom satu. Situacija je ozbiljna, svjesni smo toga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je vijenanc na Mirogoju povodom blagdana Svih svetih i komentirao svoj dolazak s predsjednikom Zoranom Milanovićem te siruaciju s koronavirusom.

"Jučer smo imali uobičajen radni dan, planirali smo ići danas, i danas smo tu. Imali smo svoj plan, preko medija ćemo se teško dogovarati", rekao je o odlasku na groblje s predsjednikom Zoranom Milanovićem, a predsjednikove izjave od petka, kaže, nema vremena komentirati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Osvrnuo se i na situaciju s koronavirusom. Premijer tvrdi da je zdravstveni sustav unatoč velikim naporima u stanju obavljati i ostale funkcije te ističe da je još na proljeće odlučeno kako će KB Dubrava pomagati.

"Naše mjere su proporcionalne širenju epidemije", istaknuo je komentirajući nove mjere i dodao: "Nitko od nas nikad nije govorio o policijskom satu. Jedan od koalicijskih partnera je spomenuo tu mogućnost, zbog sličnih mjera u drugim zemljama. Bitna je odgovornost svakog pojedinca.

Jesenji val je snažan kao što smo najavili na proljeće, to smo očekivali i zato smo htjeli da izbori budu u trenutku kad je epidemija na najnižem stupnju da učinimo sve za stabilnost države. A sad pratimo što se događa u drugim zemljama, situacija je ozbiljna, svjesni smo toga. Sukladno stupnju zaraze takve uvjete imamo, u smislu karantene."

O Vukovaru

"Kao i svih godina bit ćemo u Vukovaru 18. studenog koji je postao neradni dan", rekao je Plenković i dodao: "Drago mi je da je jučer dovršen i otvoren Vodotoranj, simbol obrane Vukovara. Sigurno će biti epidemioloških mjera, organizacija tog događaja je suradnja između Vlade i Grada, dogovorit ćemo sve."

O 100 dana Vlade

Početnih sto dana Vlade komentirao je: "Ovih 100 dana Vlade pokazao je da smo napravili sve što smo rekli. Uvjerljiva potpora birača na izborima, samo 18 dana za formiranje parlamentarne većine, konsenzusom usvojen Zakon o obnovi Zagreba, uplata 900 milijuna eura iz EU programa, rebalans proračuna, dovršetak nacionalne razvojne strategije itd. Samo nekoliko ovih elemenata je sto dana, plus snaže poruke pomirbe, suživota i s gestama u Kninu, Gruborima i Varovidama ova Vlada gleda kako pomiriti sve ono što je ostalo turbulentno u biću hrvatskkog naroda u prošlosti da se okrenemo budućnosti. Doživjeli smo napad na Banske dvore koji po meni ima sva obilježja terorizma, borit ćemo se protiv radikalizacije, nažalost to se dogodilo, s tim se moramo ozbiljno pozabaviti i vidjeti kako druge kulture reagiraju na takve događaje. Naravno, beskompromisna borba protiv korupcije. Bilo je to sadržajnih sto dana".

Premijer je na novinarski upit rekao da je Hrvatska spremna pomoći Turskoj i Grčkoj u saniranju štete od razornog potresa.

U prigodi blagdana Svih svetih predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je vijence i zapalio svijeće na Gradskom groblju Mirogoj kod spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene