Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio ustavno-pravnim stručnjacima

Plenković: "Mogu komentirati što žele, nisam impresioniran"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Plenković poručuje da nije impresioniran komentarima ustavno-pravnih stručnjaka oko pitanja razrješenja starih i imenovanja novih ministara.

U Saboru je održana sjednica Odbora za ustav na kojoj su zastupnici SDP-a i MOST-a s ustavno-pravnim stručnjacima raspravljali o nejasnoćama i pravnim prazninama koje se odnose na razrješenje ministara od strane premijera i imenovanje novih ministara u razumnom roku. HDZ na sjednicu, podsjetimo nije došao.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču'' Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on"

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković iz Cavtata poručuje da HDZ na sjednici nisu sudjelovao, jer je kasno sazvana i zato što je to predizborni skup SDP-a i MOST-a. No, rok za imenovanje novih ministara iz Đakova je komentirao i premijer Plenković.

"Mogu ustavni stručnjaci kazati što god žele. Koliko sam ja kratko pročitao, vidim da su i oni svjesni da nikakvih obvezujućih rokova nema. To jako dobro znaju, i oni, i oni političari koji su danas sudjelovali na sastanaku Odbora za ustav i poslovnik. Jedino što je prema propisima normalno je to da se na prvoj idućoj sjednici Sabora predstave novi ministri pred nadležnim odborima. To će tako i biti ne vidim uopće čemu drama i nisam nešto posebno impresioniran s tim komentarom", poručio je premijer Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene