Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica predsjedništva

Plenković: HDZ će u ožujku objaviti liste kandidata za Europski parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popodnevnim satima održana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Prema riječima premijera, raspravili su niz aktualnih tema na nacionalnoj i županijskoj razini.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će ta stranka u ožujku, na sjednici Središnjeg odbora, usvojiti program za izbore za Europski parlament i objaviti liste kandidata istaknuvši kako je uvjeren u izbornu pobjedu.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Plenković je u izjavi novinarima rekao da su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća prezentirali radni nacrt programa HDZ-a za izbore za Europski parlament, a koji bi u ožujku tijekom sjednice Središnjeg odbora trebao biti i formalno usvojen.

Plenković: Naš program odgovorit će na razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu članstva u EU

"Uvjeren sam da ćemo na njima pobijediti kao što smo napravili 2013. i 2014. godine. Taj će program odgovoriti na ključne razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu našeg članstva u EU, kao i na širu politiku na razini EU kojoj želimo dati i svoj obol", istaknuo je.

Plenković je, na novinarski upit, rekao i da će u ožujku HDZ objaviti i listu kandidata za izbore za Europski parlament.

Predsjednik HDZ-a izvijestio je i da će od petka gradonačelnika Županje Davora Miličevića, koji je tražio da se u potpunosti posveti svojoj funkciji gradonačelnika, u Hrvatskom saboru zamjeniti predsjednik Županijske organizacije Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković.

Također, raspravili su i rezultate sjednice Vlade u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te su, sukladno zakonskim propisima i stranačkom Statutu, usvojili financijsko izvješće HDZ-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene