Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se prostor

Plenković o novom uredu Grabar-Kitarović: "Ako je odluka da to bude u Visokoj, uredit ćemo joj prostorije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani predsjednik Zoran Milanović za dva dana i službeno će se preseliti na Pantovčak. A još uvijek aktualna predsjednica svoj bi ured konačno mogla dobiti u kompleksu u Visokoj ulici - gdje se obećavala preseliti i prije pet godina.

Kolinda Grabar-Kitarović ima pravo na ured na teret državnog proračuna nakon što joj 18. veljače istekne petogodišnji mandat. Ured u rezidenciji u Visokoj ulici za sada je najizglednije rješenje između pet lokacija koje joj je ponudila Vlada.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..." Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

"Vlada će prema zakonu osigurati odgovarajući prostor predsjednici Republike. Ako je odluka da to bude u Visokoj mi smo spremni prilagoditi i urediti potrebne prostorije", izjavio je Plenković novinarima u Muenchenu.

Prostorije su se u palači Pongratz trebale preuređivati i prije pet godina. Rezidenacija na tri etaže, koja je i kulturno dobro, bila je i predizborno obećanje. Kolindi Grabar-Kitarović ured u Visokoj bio je visoko na listi prioriteta.

"Ne odustajem od preseljenja u Visoku. To ću uporno tražiti", govorila je 11. siječnja 2015.

"Više nismo u ratu da bismo morali imati rezidenciju na Pantovčaku", rekla je dva dana kasnije. 

Naravno, zbog selidbe osnovalo se čak i povjerenstvo.

"Moja ideja je i dalje Visoka, ali to nije Visoka 22 već cijeli kompleks u Visokoj ulici", rekla je 25. veljače 2015.  

Kao predsjednica, nije dobila kompleks od 1600 četvornih metara. Ali kao bivša predsjednica na Gornji grad preselila bi se ipak u manju kvadraturu.

"Ako Ured bude na lokaciji u Visokoj ulici, koristile bi se samo dvije funkcionalne prostorije, a za spomenutu lokaciju se ionako već plaća održavanje", poručili su iz Ureda predsjednice za Novu TV.

A hoće li iz novog ureda raditi s iskaznicom HDZ-a, još nije poznato. Kao predsjednica, morala je izaći iz stranke. A poželi li se vratiti u nju...

"To je na njoj. Kada god želi vrata su joj otvorena, sa zadovoljstvom", rekao je Plenković koji je u Muenchenu sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti. 

Vrata Visoke službeno bi joj se mogla otvoriti tek nakon što vlada donese Uredbu. što znači da bi se kutije za dugo priželjkivanu Visoku ulicu pakirale tek za nekoliko tjedana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene