Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno riješilo slučaj

Donosimo pismo profesorice nakon uhićenja Amerikanke koja joj je godinama prijetila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivančica Banković-Mandić, lektorica s Filozofskog fakulteta koju je gotovo dvije godine proganjala Amerikanka Vanessa Raney, pismom se zahvalila Emi Branici i magazinu Provjereno što je njihova priča u svega četiri dana dovela do uhićenja njene progoniteljice.

Nakon dramatičnog uhićenja Amerikanke Vanesse Raney, tijekom kojeg je napala policajca i ubola ga u vrat, u redakciju Provjerenog stigao je e-mail Ivančice Banković-Mandić, profesorice kojoj je Raney godinama prijetila. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora Provjereno: Hrvoje Rendulić - 7 Teško obolio Koliko košta ljudski život? Hrvoje Rendulić čovjek je koji se neumorno borio za druge, sada se bori za vlastito zdravlje

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovanje!

Moram priznati da ne pratim televizijske emisije, ali više puta sam primijetila da je vaš informativni program iznimno brz, pouzdan i aktualan. Posebno u odnosu na druge televizije.
Sada sam posebno duboko dirnuta kako je vaša novinarka Ema Branica pratila i odradila slučaj dugotrajnog maltretiranja moje obitelji, Croaticuma - centra za hrvatski kao drugi i strani jezik i mene osobno od Vanesse Raney, američke državljanke.

S neviđenom profesionalnošću ona je u samo nekoliko dana riješila slučaj koji su institucije uporno ignorirale, a zagrebačka policija ocijenila nemogućim da se V.R. bez službeno prijavljene adrese pronađe.

Ema Branica je vrhunski profesionalac, izniman psiholog, sjajan režiser, neviđeni potencijal i, što je najvažnije, predivna osoba!

To što imate takvu osobu u svojem kolektivu zasigurno vam jamči dugotrajnu popularnost i gledanost.

Uz žaljenje što je u rješavanju ove mučne sage stradao osječki policajac (u čiju sam se postaju također javila i izrazila zahvalnost i želju za brzim oporavkom), najtoplije zahvaljujem vašoj televiziji što tako profesionalno i ljudski pomaže na toliko različitih mjesta gdje hrvatske institucije zakazuju.

Emi Branici hvala do neba!

Ivančica Banković-Mandić s obitelji"

Raney je uhićena u ponedjeljak, samo četiri dana od emitiranja priloga u magazinu Provjereno o nevjerojatnom slučaju uhođenja i maltretiranja profesorice Banković-Mandić koji traje već gotovo dvije godine. 

Zanimljivo je da Amerikanku nije uspijevala locirati ni policija sve do emitiranja priče o tom slučaju u Provjerenom. Tako je Provjereno u samo 4 dana riješilo slučaj koji policija nije godinama!

Kako je Amerikanki na tragu bila i ekipa Provjerenog uspjeli su snimiti njeno uhićenje u Bilju, a potom i sam napad na policajca u automobilu tijekom vožnje. 

Prilog možete pogledati u četvrtak u Provjerenom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene