Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar kod Šibenika

Piromanka iz HAC-a ostaje još dva mjeseca u pritvoru, slijedi psihijatrijsko vještačenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženi (53) osumnjičenoj da je u srpnju potpalila požar u Dubravi, pored Šibenika, najveći ove godine u Hrvatskoj, produžen je istražni zatvor za dva mjeseca, potvrdio je u petak glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Piromanki je prije mjesec dana određen jednomjesečni istražni zatvor, a nakon isteka produžen joj je za daljnja dva mjeseca, kazao je kratko Ivić. Općinska državna odvjetnica Maja Dogan napominje kako istraga o požaru u Dubravi još traje te kako zbog toga ne može otkrivati detalje.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Fotografija napadača Ispričali se "Za vas je on čudovište, za mene je bio vrlo bolestan dječak": Roditelji napadača koji je ubio šestero ljudi otkrili zašto je birao žene za žrtve

"Nakon što se provedu sve potrebne radnje i istraga bude dovršena, javnost će o rezultatima biti obaviještena priopćenjem“ kazala je Dogan.

S obzirom da je utvrđeno kako je osumnjičena (ne)djela iz 2017. godine, kada je potpalila čak sedam požara, napravila u stanju neubrojivosti, u nastavku postupka slijedi njeno psihijatrijsko vještačenje i utvrđivanje zdravstvenog stanja te ubrojivosti. Osumnjičena je u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena 29. srpnja zbog osnovane sumnje da je počinila teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Tereti je se da je 27. srpnja oko 13,30 sati na predjelu Dubrava, otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti. Zbog jakog južnog vjetra, požar se vrlo brzo proširio te zahvatio područje od zaselaka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin do zaselaka Lugovići, Mihaljevići i Podlukovnik, ugrozivši tamošnje poljoprivredne površine i stambene objekte. U požaru je izgorjelo 900 hektara borove šume.

Osumnjičena je prije dvije je godine uhićena zbog izazivanja čak sedam požara na području Dubrave, nakon psihijatrijskog vještačenja, u listopadu 2018. otpuštena je s liječenja jer joj se "stanje značajno poboljšalo".

Nakon liječenja, utvrđeno je kako je radno sposobna te je nastavila raditi na naplatnim kućicama Hrvatskih autocesta (HAC).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene