Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bavi se aferama, umjesto problemima

Božo Petrov: "Umjesto da se skriva iza rekonstrukcije Vlade, Plenković treba otići"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je u utorak da bi umjesto najavljene rekonstrukcije Vlade sam premijer Andrej Plenković trebao podnijeti ostavku i na taj način preuzeti odgovornost.

"Korektno je da ostavku da sam predsjednik Vlade. Sjetite se koliko je puta ta osoba rekla da je to njegova Vlada, tri godine to ponavlja, pa ako je to njegova Vlada, onda je sve što se događa je njegova odgovornost i neka je izvoli podnijeti umjesto da se skriva iza skuta famozne rekonstrukcije", rekao je Božo Petrov komentirajući odlazak ministra državne imovine Gorana Marića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..."

Na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru Petrov je ponovio stajalište Mosta da je Marićeva ostavka iznuđena bez konkretnih odgovora na afere.

"Neprihvatljivo je da Vlada govori o medijskim hajkama, sabotažama i sl. Vrijeme je da javnost konačno dobije konkretne odgovore na afere, koje cijelo vrijeme pokušavaju sakriti pod tepih", poručio je Petrov dodavši kako konkretne odgovore mogu dati samo policija i Državno odvjetništvo.

"Bivši ministar Lovro Kušćević čak je dobio nagradu mjestom u Hrvatskom saboru, možda zato da budu otežane kaznene prijave ili bilo kakvi sudski procesi", ocijenio je čelnik Mosta.

S obzirom na sve afere i nesposobnost "minimum minimuma" je da uz ministre koji su sami otišli ode još četvero ministara – Gabrijela Žalac, Tomislav Tolušić, Milan Kujundžić i Marko Pavić, smatraju u Mostu.

Petrov je potvrdio da je Most prikupio potpise za opoziv ministara Pavića i Kujundžića, ali pričekat će sa slanjem opoziva u saborsku proceduru jer možda u međuvremenu odu samoinicijativno. "Lavina je krenula, svaki tjedan ministar jedan", rekao je Petrov.

Petrov nije znao odgovoriti kada će biti održana izvanredna sjednica Sabora, ovoga ili idućeg tjedna.

"Više se bavio suzbijanjem afera nego problemima u državi"

"Hrvatska je talac neodlučnosti Andreja Plenkovića. Sad ćemo ući u zadnju godinu četverogodišnjeg mandata, reforme uopće nisu provedene. Pravim reformama u zadnjoj godini nemamo se niti razloga nadati, neće se na kraju provesti. Sama njegova rekonstrukcija vidimo da ide spontano. Jedan po jedan ministar sami odlaze. Sve je to razlog neodlučnosti. Nije se uhvatio ukoštac s problemima, više se bavio aferama i suzbijanjem afera u svojim redovima, nego državom. Odgovornost je dobio na račun građana koji su mu dali povjerenje da sredi državu, a ne da se bavi aferama", rekao je Petrov nakon konferencije novinarki Dnevnika Nove TV Ivani Pezo Moskaljov.

"Mi smo sve rekli 2017. kad smo izašli iz ovakve Vlade jer smo onda mogli osjetiti kako ova Vlada funkcionira. Oni nemaju nikakav reformski potencijal ili mogućnost da nešto promijene, nego nekakvo plovilo koje se samo nada da će doploviti do obale na kojoj će se spasiti li za neku svoju osobnu karijeru ili da utonu u anonimnost nakon cijele ove tragedije", zaključuje Petrov.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene