Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvod troje ljubitelja životinja

Pet finder oduševit će sve vlasnike kućnih ljubimaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet finder je lokator i aplikacija koji će vlasnicima kućnih ljubimaca pomoći u njihovom pronalaženju u slučaju da se izgube, ali će im pružiti i brojne druge korisne informacije.

Zagreb Connect u suradnji s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela CRANE postaje dio najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog po prvi puta održava u Hrvatskoj. Konferencija donosi pregled najnovijih trendova na domaćoj i inozemnoj start up sceni koje će prezentirati ugledni poduzetnici i poslovni anđeli te brojni stručnjaci iz industrije visokih tehnologija. Zagreb Connect pitch natjecanje omogućuje najboljim timovima predstavljanje poslovnim anđelima i investitorima, a Dnevnik.hr predstavit će timove iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EBAN Winter University 2016. Nova TV nagradila startupovce koji su osmislili inovativni način tiskanja na tekstil Slika nije dostupna ODUŠEVIO SVE U LISINSKOM Legendarni pjevač Iron Maidena otkrio najbitniju formulu poduzetnika: 0+0=1!

Troje ljubitelja životinja koji se godinama brinu o njihovoj dobrobiti, udomljavanju, spašavanju i unaprjeđenju veterinarske njege pokrenuli su projekt Pet finder koji će oduševiti sve vlasnike kućnih ljubimaca. Riječ je o lokatoru i aplikaciji koji će vlasnicima kućnih ljubimaca pomoći u njihovom pronalaženju u slučaju da se izgube, ali će im pružiti i brojne druge korisne informacije koje će im pomoći u svakodnevnom životu. 'Odlučili smo se na kretanje u branšu lokatora za ljubimce kada smo shvatili da točno to nedostaje na našem tržištu kako bi se vlasnici osjećali sigurniji, ali i kako bi se odbjegli ljubimci vratili bez fatalnih ishoda', komentirala je za Dnevnik.hr direktorica Pet findera Anera Škurić koja ovaj projekt vodi u poslovnom i marketinškom smislu. Anera je osnivačica udruge 'Pomozimo hrtovima', a osim nje na ovom projektu rade i Vinko Medvid DMV, direktor Veterinarske stanice Zaprešić koji, uz rad veterinarske stanice, unaprjeđuje i rad skloništa Šapica te Ivan Zemljak DMV direktor Veterinarske stanice Križevci, dok je tehnički dio same aplikacije razvijan u suradnji s partnerskom kompanijom iz Srbije, 4x4.

NOVA TV medijski je partner najveće konferencije poslovnih anđela u Europi - EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog održava u Zagrebu. Osim što putem GPS/GSM lokatora vlasnicima kućnih ljubimaca omogućava određivanje točne lokacije njhovih ljubimaca bilo kada i bilo gdje, Pet finder omogućuje i pretraživanje najbližih lokacija s ograđenim parkovima, pet friendly lokacija za objedovanje, veterinare i pet shopove, a moguće je postaviti ogradu i vodilicu te će alarm vlasnike obavijestiti ukoliko ljubimac napusti to područje. Također, u suradnji s korisnicima u budućnosti namjeravaju ocjenjivati pet friendly lokacije turističkih objekata, a u inozemstvu korisnici će moći skinuti lokalizirane aplikacije putem kojih će dobiti sve informacije vezane uz smještaj i brigu za kućne ljubimce u tim zemljama. 'Jedan od naših partnera je i Tele2 koji ima najrazvijeniju mrežu IOT tehnologije pa gdje god oni imaju pokrivenost, tamo smo i mi dostupni', dodaje Anera.

Nastup na Zagreb Connectu prvo je njihovo pojavljivanje na startup natjecanjima, a Anera vjeruje kako im se 'budućnosti smiješi' jer je aplikaciju moguće razviti u mnogim smjerovima pa su sigurni kako će korisnicima u budućnosti pružiti brojna iznenađenja i novitete unutar same aplikacije. Za kraj je poručila kako su ljubimci članovi obitelji, a s obzirom da je briga i svjesnost o njihovim potrebama u porastu, 'slobodno možemo reći da je nova era brige o životinjama započela'!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene