Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u vojnu bazu

Tijekom noći traktorom odvukli Perešinov MiG 21 iz Zagreba na Pleso

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Avion MiG-a 21 Rudolfa Perešina noćas su preselili s Trga kralja Petra Krešimira IV. u vojnu bazu Marko Živković na Plesu. MiG je od 12. svibnja bio izložen ispred zgrade Ministarstva obrane i u tom ga je razdoblju obišlo više od 110.000 ljudi.

Avion je iz Austrije vraćen u Hrvatsku u povodu obilježavanja 24. obljetnice pogibije Rudolfa Perešina te 28. obljetnice osnivanja Hrvatske vojske. Zahvaljujući angažiranosti hrvatske Vlade i izvrsnim odnosima s Republikom Austrijom, Perešinov MiG-21 kojim je u listopadu 1991. godine iz Bihaća preletio u Klagenfurt, vraćen je u domovinu nakon 28 godina. 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

MiG je u Hrvatsku vraćen 7. svibnja, rastavljen u dijelove, u kamionima Hrvatske vojske. Zrakoplov koji je 1991. pripadao JNA, 28 godina bio je u Austriji, izložen u Vojno-zrakoplovnom muzeju u gradiću Zeltwegu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene