Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo 400 nezaposlenih

Prijatelj poduzetnika: Grad u kojem se još uvijek vide ostaci rata neprestano traži radnu snagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakrac polako postaje grad-prijatelj poduzetnika. Ondje se devetu godinu zaredom održao gradski sajam. Okupili su se proizvođači, sajmom prošetali potrošači, a svi se zajedno ugodno družili. Pakrac, gradić s oko 8 tisuća stanovnika, traži radnu snagu jer se tamo uskoro otvara tvornica.

Nije sve u novcu, nešto je i u banovcu, prvom novcu s kunom, kovanom u Pakracu. Bila je to kovanica novca koja je sadržavala srebro visoke čistoće, i to kad aronija nije carevala sajmištima. Danas joj se cijena, kažu, samo spušta. Dok je nekada litra bila 100 kuna, danas je oko 50.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik o ratu u Ukrajini Milanović pozvao Srbiju da donese odluku: "Dečki, sada gori i nemojte da vas zapali" Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Nesreća kod Lipika: Automobil sletio s ceste, jedna osoba prevezena u bolnicu

Zato za kulen nema problema. Najvažnija je, kako kaže Sandra Kundačić iz Pakraca, promocija, a najveća je prodaja na kućnom pragu.

Zbog sajma u Pakracu je zaustavljen promet gradom, a građani su napunili gradske ulice.

Druže se Pakračani i u planinarskom domu obnovljenom pomoću europskih fondova. Pogled na Pakrac i skijaška staza dovest će, nadaju se, nove turiste.

"Planiramo proširiti stazu i obogatiti ju novim sadržajima, prije svega novom žičarom", rekao je Dejan Nagy iz Pakraca.

Grad koji traži još radne snage

U Pakracu, gradiću od osam tisuća stanovnika, je oko 400 nezaposlenih. Poduzetnici otvaraju radna mjesta, za dva tjedna nam se otvara tvornica. Poduzetnici trebaju novu radnu snagu", rekla je Anamarija Blažević (HDZ), gradonačelnica Pakraca.

Grad treba još uvijek treba obnoviti do kraja.

U Pakracu je još uvijek moguće vidjeti ostatke rata. Ove godine uklonjeno je stotinjak ruševnih objekata, a planiraju ih ukloniti još sto, što će tom gradu povratiti stari sjaj

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene