Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Padaju kiša i snijeg: Provjerili smo kada se vraća sunce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već je kraj vikenda donio promjenu vremena, a kiša će padati i u ponedjeljak.

Kraj vikenda donio je promjenu vremena i kišu, koja je nastavila padati i u ponedjeljak. Na Platku je u nedjelju pao jak snijeg, a prema podacima DHMZ-a na Zavižanu je u ponedjeljak ujutro izmjereno 30 centimetara snijega.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Prema prognozi DHMZ-a prvi dan novog tjedna bit će umjereno i pretežno oblačan s povremenom kišom, a u Dalmaciji će biti i lokalnih pljuskova i grmljavine.

U prvom dijelu dana ponajprije u istočnim i južnim predjelima može biti obilnije kiše, a u najvišem gorju susnježice i snijega.

Vjetar će biti većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura te sjeverozapadnjak, a samo još ujutro na jugu i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 7 i 13, a na Jadranu od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Povratak sunca

U utorak još ponegdje može biti malo kiše, nakon čega će biti stabilnije. Od srijede potom očekujemo više sunca. Sve skupa, u prvoj polovici tjedna bit će svježije i vjetrovito, a u četvrtak mirnije i toplije.

Na moru nakon ove kiše djelomice, a od sredine tjedna i pretežno sunčano. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura i tramontana, od srijede uglavnom sjeverozapadnjak. U četvrtak će ponovno zatopliti.

No, prije nego što nam se sunce vrati, ne zaboravite na kišobrane, vjetrovke i kabanice, i svakako se toplo odjenite. (Hina/Ma.B./D.B.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene