Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ozlijeđeno četvero ljudi

Umjesto zabave zamalo tragedija: Otkriveni detalji pada balona u Sloveniji

U okolici Ljubljane dogodila se nesreća pri slijetanju balona na vrući zrak. Četiri osobe su ozlijeđene i prevezene u bolnicu. Nisu životno ugrožene, a uzroke nesreće još se istražuje.

Umjesto zabave, zamalo tragedija. U okolici Ljubljane došlo je do problema prilikom slijetanja balona na vrući zrak. Pozvane su hitne službe.

"Na kraju smo zaključili kako je došlo do udara balona u tlo, pri čemu su ozlijeđene četiri osobe", rekao je Andrej Košer, voditelj intervencije.

Ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu u Ljubljani. Nisu životno ugroženi.

"Sudjelovalo je 28 vatrogasaca sa sedam vozila. Mi smo u suradnji sa spasilačkom postajom iz Ljubljane pomagali u pomoći ozlijeđenih osoba i njihovom prebacivanju u vozilo hitne pomoći", dodao je Košer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na mjestu najteže u povijesti Jak vjetar omeo slijetanje: Najmanje šestero ozlijeđenih u nesreći balona na topli zrak, među njima i pilot

Balon je doletio iz Austrije. U njemu je bilo šest osoba, pet belgijskih državljana i jedan slovenski. Pilot je bio Belgijanac, njegov pomoćnik Slovenac. Slovenski mediji pišu kako su planirali jednosatni let okolicom Ljubljane. Iz istog smjera u Ljubljanu je doletio još jedan balon na vrući zrak, ali taj je prizemljen bez većih problema.

Policija je obavila očevid, pokrenuta je istraga. Što je izazvalo probleme pri slijetanju, tek treba utvrditi. Slovenski mediji pišu kako je u vrijeme slijetanja puhao jak vjetar. Na istom području, nesreća s balonom na vrući zrak dogodila se i prije 10 godina. Tada je život izgubilo šest osoba, a 25 je ozlijeđeno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene