Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobrović vs Tolušić

Otpad posvađao ministre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacrt Plana gospodarenja otpadom posvađao je ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića i ministra regionalnog razvoja Tomislava Tolušića.

Nakon što je, zbog nedorečenosti plan skinut s dnevnog reda Vlade, Dobrović je utvrdio da je politički sabotiran, a prst je uperio u kolegu.

Pročitajte i ovo Ministri s optužnicom Jedan uhićen na dužnosti Brojne afere: Zamijenjena ili smijenjena čak 22 ministra u dva mandata Andreja Plenkovića Slika nije dostupna Država se osigurala Sud blokirao vinariju bivšeg ministra poljoprivede, dok traje istraga zabranjuje mu se prodaja

Tehnički ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović želi više sortiranja i kompostiranja, a manje velikih odlagališta.

No, nacrt plana skinut mu je s Vlade jer ga treba doraditi. Sabotirao ga je, ustvrdio je, kolega ministar Tomislav Tolušić. Pred kamerama je ipak nešto blaži. 'Prihvaćamo sve sugestije i na razini službi su u redu. Međutim, moramo znati da gospodarenje otpadom pripada u resor mog ministarstva', kazao je Dobrović.

Prozvanog ministra sve je iznenadilo. 'Ja sam prijedlog plana gospodarenja otpadom dobio prije dva sata na mail, evo, prije dva sata sam dobio na mail, toliko o tome koliko ja nešto blokiram', kazao je Tolušić.

'To je neobično. Kao što su ga drugi dobili, tako ga je i on dobio', kazao je Dobrović. Plan gospodarenja otpadom dobio je kritike struke i službenika Europske komisije. U Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje se na godinu proizvede 130 tisuća tona smeća, Dobrović želi obustaviti projekt regionalnog odlagališta.

'Nismo radosni što sve završava ili što je sve stalo sad ponovno po ne znam koji već puta', rekao je Milan Kamenko, direktor županijskog centra za gospodarenje otpadom.

'Ministar Dobrović ima druge zamisli za koje smatram da su odlične, da li su provedive u ovom razdoblju, to je pitanje koje postavlja Europska Komisija', kaže Tolušić. Usvajanje plana ministar zaštite okoliša očekuje u kolovozu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene