Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE POMOĆ

Oštećenici RBA zadruga prosvjeduju pred zgradom austrijskog veleposlanstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesetak oštećenika RBA zadruga prosvjeduje pred veleposlanstvom Republike Austrije u Zagrebu od kojeg traže pomoć u rješavanju njihovih problema.

Oštećenici RBA zadruga prosvjeduju pred veleposlanstvom Republike Austrije u Zagrebu tražeći pomoć od austrijskih vlasti u rješavanju njihovih problema koji su nastali dizanjem kredita u RBA zadrugama koje u to vrijeme nisu imale dozvolu Hrvatske narodne banke.

Pred zgradom veleposlanstva u Radničkoj cesti okupilo se pedesetak oštećenika, a okupljenima se obratio i Marin Škibola, saborski zastupnik Živog zida. Na skupu je bio i Mirko Dukić, koji je sa svojom sedmeročlanom obitelji deložiran prije dva tjedna iz svog doma na zagrebačkom Svetom duhu.

Do trenutka objave ovog teksta prosvjednicima se iz veleposlanstva nije nitko obratio, a neslužbeno se doznaje da veleposlanik trenutno nije u zgradi. Prosvjednici naglašavaju da ne prosvjeduju protiv Austrije, već od austrijskih vlasti i veleposlanstva traže pomoć u rješavanju njihovog problema. 

Oštećenici su krajem rujna prosvjedovali i pred središnjicom HDZ-a želeći podsjetiti Andreja Plenkovića da je obećao riješiti njihov problem.

O svemu više pogledajte u četvrtak u magazinu Provjereno. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene