Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nakon olujnog juga – jaki pljuskovi: U ovim dijelovima Hrvatske moglo bi pasti i više od 100 litara kiše po četvornom metru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike količine oborine, i to u kombinaciji s jakim i olujnim jugom na Jadranu, u utorak su donijele mnogo problema. Bilo je potopljenih brodica te prekida trajektnih i katamaranskih linija, a prognoza za danas samo će produžiti takvo stanje.

Očekuje se nova, opet velika količina kiše, osobito na južnom Jadranu i područjima uz njega, gdje bi moglo pasti između 50 i 100 litara po četvornom metru, a u Dalmaciji i više od 100.

Oblake i kišu donijela je ciklona koja će se zadržati danas više-manje cijeli dan iznad našeg područja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Jutro će biti oblačno, tmurno i kišovito. Na Jadranu će ujutro jugo još imati olujne udare, no slabjet će tijekom dana. U unutrašnjosti magla i niski oblaci veći dio jutra.

U Središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će ostati oblačno. Opet će početi kiša, ali uglavnom slaba i povremena te će prestati krajem dana ili navečer. Puhat će slab vjetar, a temperatura će biti između 12 i 17 stupnjeva.

Na istoku zemlje bit će manje kiše, osobito na krajnjem istoku, gdje će ostati većinom suho, a slaba kiša padat će u zapadnoj Slavoniji. Povremeno će puhati jak jugoistočni vjetar, a temperatura će se popeti do 19 stupnjeva.

Kišovito i oblačno ostat će u gorskom dijelu, gdje će lokalno biti izraženijih i obilnijih pljuskova. Na Jadranu poslijepodne slijedi slabljenje, zatim i prestanak kiše, a oslabjet će i jugo i okretati na zapadnjak.

Najviše oborine past će na južnom Jadranu i područjima uz njega, moguće je i više od 100 litara po četvornom metru. Barem će jugo poslijepodne oslabjeti na umjereno. Temperatura će biti između 15 i 19 stupnjeva.

Na kopnu će sljedećih dana jutra počinjati maglom i niskim oblacima, a povremeno će padati slaba kiša - uglavnom u gorskim područjima. U subotu će biti nestabilno, pa su mogući i pljuskovi. Bit će malo toplije, osobito na istoku zemlje.

Na Jadranu će biti promjenjivo i nestabilno. Povremeno će i dalje biti grmljavinskih pljuskova, najviše u subotu, a od petka će opet pojačati i jugo.

Očekuje nas oblačno i kišovito vrijeme, a osobito na Jadranu, gdje su mogući jaki i izraženi pljuskovi. Najviše kiše past će na jugu Dalmacije, ponegdje i više od 100 litara po četvornom metru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene