Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štete nakon nevremena

'Osječka bolnica nema ni za plahte, a još manje za sanaciju višemiljunske štete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S istoka Hrvatske vijest o proglašenju elementarne nepogode. Iznos štete sve je samo ne mali. Više od 190 milijuna kuna. To siromašna Slavonija neće moći sama nadoknaditi.

Osječka bolnica nema ni za plahte, a još manje za to da sama sanira višemilijunsku štetu. Građani su prvi priskočili u pomoć, ali ovi problemi nadilaze njihove mogućnosti. Gost Dnevnika Nove TV bio je zamjenik ravnatelja dr. Vlatko Kopić.

Pročitajte i ovo Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga" Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima

Kako ćete se sanirati?

Prilikom zadnjeg posjeta ministra zdravlja gospodina Nakića i gospodina Tolušića, nama je obećano da će biti sve riješeno iz sustava ministarstva zdravlja , odnosno iz pričuve iz Vladinih sredstva. Tako da sve ono što je bilo prije nego nas je zadesilo olujno nevrijeme , sve će biti rekonstruirano u početno stanje. Ovo što je kroz donacije, uplate građana, svih koji su bili vojni nam pomoći, sigurno da će povećati standarde na neku višu razinu, nego što je to bilo prije samog olujnog nevremena.

No, obećanje ministra nije nešto što se može sutra realizirati?

Jasno. Ovo je veliki projekt, nešto što je dugo godina zapostavljano. Naravno da će ministarstvo intervenirati na način da to bude riješeno promptno. Ministar je dao naputak da se izrade određeni projekti koji će kratkoročno i dugoročno učiniti neke rekonstrukcije na ključnim segmentima cijelog bolničkog centra. Na tom ćemo ustrajati i krenuti čim prije.

Imate li sada neke velike donatore i mogu konkretno i što prije nešto napraviti?

Hvala Bogu, bilo ih je u tijeku samog nevremena, javljali su se i u sljedeća dva dana postoje tvrtke, poslodavci koji su rekli da će uplatiti. Imamo konkretno, 50.000 eura uplatila je jedna osječka firma koja svojom donacijom želi osigurati boljitak ovom kliničko bolničkom centru. Oni nisu jedini, postoje ustanove, ljudi koji će kupiti i inkubatore i donirati određeni namještaj, određena sredstva na način da čak i svoje usluge ponude kliničko bolničkom centru. To nam je sve potrebno, hvala im svima. Dobro se zakotrljala ova priča. Nadam se da će biti realizirana do kraja i da sve bude bolje nego je to bilo prije.

Gdje su vam mali pacijenti, krevetići su u hodniku?

Ovo je hitna ambulanta za pedijatriju, u drugim prostorima su ambulante koje zaprimaju isto tako i male bolesnike koji jesu tu. Bolesnici su gore na gornjim segmentima. Inzistiramo sada na dnevnim bolnicama da djeca ne ostaju u bolnici duže nego što trebaju. Budući da nemamo dovoljnih kapaciteta situacija je takva – pojava vlažnih prostora i prostora koji nisu adekvatni za djecu, onda ih u biti otpuštamo čim prije da ne zauzimaju prostor koji nije adekvatan.

Što vam je u ovom trenutku najpotrebnije?

Mi funkcioniramo normalno, bez obzira na sve. Sve nam je dobrodošlo. Najključniji su prozori i vrata i namještaj, ono što nam je najviše stradalo. Instalacije su takve kakve jesu. Moramo biti svjesni toga da ne možemo sve riješiti u kratkom vremenu. To nam je isto nužno. Najbolja je varijanta javiti se uvijek prilikom donacija našoj službi koju smo kao uprava mi instalirali da budu upućeni na način gdje donijeti, što nam je najnužnije. Jer ja ne znam iz trenutka u trenutak što nam je trenutno najnužnije jer i građani i firme donose, kupuju, pa se i stanje mijenja iz trenutka u trenutak. Ali sigurno, da sa prethodno napomenutim stvarima neće pogriješiti ako ih donesu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene