Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđene tri osobe

Optužen vozač BMW-a koji se drogiran, bez kočenja zabio u automobile na naplatnim kućicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je u utorak optužnicu protiv 35-godišnjaka koji se u srpnju pod utjecajem droga i lijekova zaletio u kolonu automobila na naplatnim kućicama kod Svete Helene.

Okrivljenika terete da je 11. srpnja oko 12,40 sati, vozeći prebrzo BMW čakovečkih oznaka pod utjecajem droga i lijekova, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe osobito teško ozlijeđene.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Nesreća kod Varaždina - 4 Tragedija kod Varaždina Maleno mjesto zavijeno u crno, sumještani se opraštaju od poginulih: "Žalosno je"; Policija poslala posebno upozorenje

Vozač BMW-a, stoji u optužnici, zbog utjecaja droge i lijekova nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja svog vozila uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine. Uz to, vozač nije zaustavio vozilo na prometni znak koji upozorava na naplatne kućice.

Okrivljenik je u nastavku vožnje brzinom do 143 kilometara na sat, bez zaustavljanja vozila i izbjegavanja naleta na vozila ispred sebe, prednjim dijelom BMW-a udario u škodu octaviju, koja se kretala usporeno radi nailaska na naplatnu postaju.

Uslijed nepropisne okrivljenikove vožnje, škoda octavia je odbačena u stranu te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju. Potom je u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja cestarine te se prevrnulo.

U naletu BMW-a vozač i putnica iz škode su zadobili mnogobrojne teške ozljede, dok je dijete iz tog vozila zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u podignutoj optužnici predložilo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor, koji je ranije bio određen, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene