Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPROŠTAJ OD KOLEGE

"Milan Sijerković bio je jedna vrlo draga i duhovita osoba, pravi zaljubljenik u struku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među studentima Milana Sijerkovića nekoć bila i prof. dr. sc. Zvjezdana Bencetić Klaić, redovita profesorica na Geofizičkom odsjeku PMF-a.

Legendarni meteorolog Milan Sijerković u svom je bogatom radnom stažu bilježio i dvadesetogodišnji rad na PMF-u, gdje je prenosio znanje mladim studentima. Među njegovim je studentima nekoć bila i prof. dr. sc. Zvjezdana Bencetić Klaić, redovita profesorica na Geofizičkom odsjeku PMF-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odlazak istaknutog meteorologa Predsjednik Sabora izrazio sućut obitelji Milana Sijerkovića: ''Pamtit ćemo ga po ljudski toplim i bliskim prognozama'' Slika nije dostupna POSEBAN ODNOS Meteorolozi Nove TV opraštaju se od Milana Sijerkovića: "Bio je pravi poeta za meteorološke izvještaje, nedostajat će nam"

"Mogu o njemu reći sve najljepše. Sjećam ga se još iz studentskih dana, držao mi je praktikum iz sinoptičke meteorologije, bio je vrlo profesionalan. Kasnije, kad sam se zaposlila u Geofizičkom odsjeku, on je bio djelatnik DHMZ-a pa smo imali i profesionalne kontakte.

Tada sam ga i osobno bolje upoznala i vidjela da je vrlo duhovit čovjek, vrlo duhovita i draga osoba. Jako je volio svoju struku, čijoj je popularizaciji silno pridonio. Napisao je brojne knjige i slikovnice te sve to prezentirao na vrlo simpatičan način.

Među kolegama u DHMZ-u i čitavoj meteorološkoj zajednici bio je omiljen. Milan Sijerković bio je jedna vrlo draga i duhovita osoba, zaljubljenik u struku i silno je pridonio popularizaciji meteorologije na kvalitetan način", kazala je prof. Bencetić Klaić za DNEVNIK.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene