Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima pokazuje zube

Oprezno s planovima za vikend: Stiže zahladnjenje, a evo kad će pasti prvi ozbiljniji snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperture zraka od srijede će se prema kraju tjedna postepeno snižavati, a prognoze pokazuju kako bi već od petka mogao padati snijeg i to ne samo u gorju, već i u nizinama unutrašnjosti.

Iduće dane obilježit će u prvom redu sve hladnije vrijeme. Ali ima i jedno upozorenje, odnosno sugestija. Planirate li put za vikend, budite na oprezu, pratite naše vremenske izvještaje i planirajte pametno jer postoje razumne šanse za prvi pravi snijeg. Prognostički modeli još nisu sasvim usaglašeni, no postoji jasan signal za snježnu oborinu, i to ne samo u gorskoj Hrvatskoj, nego i drugdje u nizinama unutrašnjosti. O tome ćemo još izvještavati, a vi svakako i vremensku prognozu uračunajte u svoje planove.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

U srijedu ćemo biti u polju povišenog tlaka, no po visini će se zadržavati i još nešto vlažnog zraka, osobito u prvom dijelu dana pa bi mjestimice moglo biti i više oblaka.

Jutro će biti djelomice, na moru i pretežno sunčano, s tim da kopnenom dijelu uz prolazno više oblaka može zalepršati i koja pahulja. Vjetar u početku uglavnom slab. U unutrašnjosti će biti dosta hladno, uz temperaturu od -5 stupnjeva do nule, dok se na Jadranu očekuje 2 do 7 stupnjeva Celzija. Nije toplo, ali toplije nego na kontinentu.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj uglavnom djelomice sunčano, uz temperaturu oko 5, do najviše 7 stupnjeva. Ukupno, malo hladnije nego danas.

Slično i u Slavoniji. Srijeda izgleda prilično dobro što se vremena tiče. Bit će i sunca, možda koja pahulja, zapadnije, jedino što će biti i hladno, primjereno prosincu.

Dijelom sunčano vrijeme u srijedu očekujemo i u gorju, dok će se na sjevernom Jadranu poslijepodne sa zapada ipak polako skupljati oblaci. Potom će zapuhati i jugo. Navečer je moguće malo kiše. Uvod je to u promjenjivije vrijeme u drugoj polovici tjedna. Najviša dnevna temperatura u gorju oko 5, a na moru oko 10 stupnjeva.

I u Dalmaciji će prema kraju dana biti sve više oblaka, a navečer bi lokalno moglo pasti i malo kiše. Zapuhat će jugo, dok će temperatura biti većinom između 10 i 12 stupnjeva. U zaleđu hladnije.

Snijeg u petak, ali i u subotu?

U četvrtak i petak povremeno će lepršati snježne pahulje, a vrijeme će biti sve hladnije. Za sad se čini da bi već u petak navečer, ali i u subotu moglo biti ozbiljnijeg snijega. To je najvjerojatniji scenarij, no nije jedini. Zato razvoj ove situacije moramo pratiti i dalje. Osobito važno za one s planovima koje vrijeme može pomutiti.

Na Jadranu bi i u četvrtak i u petak povremeno moglo biti slabe kiše, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u subotu će biti pljuskova praćenih grmljavinom. Jugo će pojačati, bit će i istočnog vjetra, a na sjevernom Jadranu od četvrtka već i bure. Postupno hladnije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene