Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Trogira i Šibenika

Opet požari na obali: U akcijama sudjelovalo 8 protupožarnih aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MORH je objavio da su Zračne snage sudjelovale u gašenju dva požara na obali: kod Trogira i Šibenika.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne Zemunik, sudjelovale su danas u gašenju dva požara s ukupno 8 protupožarnih aviona.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Na požarište Divojevići iznad Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji požar su gasila dva Canadaira CL-415 dok su na drugom požaru - Brodarica u Šibensko-kninskoj županiji u gašenju bila angažirana 4 Canadaira i dva Airtractora AT-802.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 42 požarišta (13 u Splitsko-dalmatinskoj, 12 u Šibensko-kninskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj, sedam u Zadarskoj županiji i dva u Istarskoj županiji).

Sveukupno su kroz 40 dana trajanja protupožarne sezone zračne snage 93. zb ostvarile više od 2400 letova i 330 sati naleta (14 dana) u gašenjima požara.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene