Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GORI U TRI ŽUPANIJE

Na požarištu u Konavlima pronađena "bengalka", je li zbog nje u boj s vatrom izašlo stotinu vatrogasaca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo stotinu vatrogasaca i 2 kanadera gase šumski požar u Konavlima između mjesta Uskoplje i Gabrile, a požari gore u još dvije županije.

Požar u Konavlima je buknuo oko podne. Policija je na mjestu požara pronašla "bengalku" koja je najvjerojatnije uzrok požara.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Kanader Gase i kanaderi Buknuo požar na području Drniša, olujni udari juga otežavaju gašenje

Gašenje vatrogascima otežava vjetar i nepristupačan teren, no opasnosti za kuće nema, javlja Paula Klaić, reporterka Nove TV.

Iz Ministarstva obrane je priopćeno da su na gašenje požara u Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji upućena dva canadaira i dva airtractora Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Dva canadaira CL-415 angažirana su na lokaciji Marina kod Trogira, a nakon gašenja tog požara su upućeni na požarište u Konavlima, dok dva airtractora AT-802 gase požar na prostoru Zapužana kod Benkovca.

Ovo je prvi angažman Protupožarnih zračnih snaga nakon završetka protupožarne sezone 18. rujna, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene