Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MAMAC ZA TURISTE

Samo 4 kilometra od Osijeka nalazi se potpuno drugi svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baranja je posljednjih godina sve privlačnije turističko odredište. Odlična gastronomija, domaća vrhunska vina, tradicijska baština i netaknuta priroda samo su neki od atributa kojima privlači turiste.

Od početka godine na području baranjskih općina ostvareno je devet tisuća dolazaka i oko 17 tisuća noćenja. Najčešći gosti, uz Hrvate su Amerikanci, Mađari i Nijemci. Iako je najčešći motiv dolazaka odmor, sve je važniji i poslovni turizam.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na istoku Hrvatske sezona tek počinje BORBA ZA SVAKOG GOSTA Turiste očekuju brojni novi sadržaji i atrakcije Slika nije dostupna Vikend prognoza DOLAZE OBORINE 3 načina na koja najbolje možete iskoristiti kišu

Samo četiri kilometra od Osijeka nalazi se potpuno drugi svijet. "Naš cilj je da se vratimo 50 godina unatrag. Ne prema naprijed", kaže Goran Gusak, vlasnik eko gospodarstva iz Bilja.

Turiste privlači šarm domaćina i 100 posto domaći proizvodi. "To je esktra djevičanska mast od mangulice organskog porijekla", kaže Gusak, pokazujući nam teglicu svinjske masti.

Općina Bilje najposjećenija je baranjska općina i top odredište kontinentalnog turizma. "Za prvih devet mjeseci sustav eVisitor evidentirao je četiri tisuće dolazaka i preko sedam tisuća noćenja", kaže Daniela Mihaljević, direktorica Turističke zajednice Bilje.

Mamac za turiste je raznolikost kraja, od bogate gastronomije do prirodnih ljepota. Potvrđuje to i Viktor Tašić, voditelj pansiona, koji naglašava blizinu Kopačkog rita i Osijeka, kao i domaći ambijent i hranu.

Objekti imaju sve, od sjenice do konferencijske sale. Spoj su modernog i rustikalnog. "Mogu reći da je značajan porast gostiju. To se mora odraziti vremenom da nas ljudi vide i čuju. Dobiju preporuke od drugih", kaže Dragan Katić, direktor hotela u Lugu.

Ono što je već ranije poznato jest da se u Baranji dobro jede i pije. Ono što je manje poznato jest da u Zlatnoj gredi postoji adrenalinski park, prvi u istočnoj Hrvatskoj. Ovdje su dobrodošli svi ljubitelji adrenalina.

"Ovo što vidite iza mene su dvije razine adrenalinskog parka. Niža na tri metra i viša na sedam metara. Postoji 'zip line' i umjetna stijena za penjanje", kaže Dinko Pešić, voditelj adrenalinskog parka.

Iva Matačić instruktorica je penjanja. "Inače se bavim slobodnim penjanjem tako da su svi sigurni i ništa im se ne može dogoditi", kaže Matačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene