Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZATVORENE CESTE, NE VOZE TRAJEKTI...

Nevrijeme u Hrvatskoj: Jak vjetar praćen kišom poharao Zagreb, stablo se srušilo na dva automobila, kod Senja izmjeren udar bure od 153 km/h

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jak vjetar praćen kišom sinoć je zahvatio dijelove Hrvatske. Nevrijeme je poharalo i Zagreb. Kod Dugog Sela lakše je ozlijeđen vozač. Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 od Sv. Roka do Posedarja.

Zagreb i okolicu sinoć je pogodilo nevrijeme. Jak vjetar puhao je i tijekom ranog jutra. Zagrebački vatrogasci potvrdili su nam da su imali 40-ak intervencija od sinoć u 22 sata kada je počeo puhati snažan vjetar koji je lomio stabla, ali i krovove. 

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Intervencije su se uglavnom odnosile na uklanjanje stabala s prometnica i automobila.

U Heinzelovoj ulici stablo je palo preko dva automobila, a vatrogasci su imali posla i zbog tri stabla koja su se srušila na Zelenoj magistrali 1.

Nevrijeme je ostavilo posljedice i na području Zagrebačke županije, gdje je zabilježeno dvanaest tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, a u sanaciji je sudjelovalo 55 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila iz JVP-a Samobor, Velika Gorica, Ivanić-Grad te DVD-ova Dugo Selo, Savski Nart, Šenkovec,Velika Mlaka, Novo Čiče, Križ, Črnilovec i Rakitje.

Snažan vjetar u Zagrebu

Kod Dugog Sela lakše ozlijeđen vozač

U jednoj od navedenih intervencija na području Savski Nart kod Dugog Sela uslijed olujnog vjetra srušilo se stablo. Na njega je naletjelo osobno vozilo, prilikom čega je došlo do lakšeg ozljeđivanja vozača automobila.

Vozaču je liječnička pomoć pružena u KB-u Dubrava, potvrdila nam je zagrebačka policija. 

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je deset tehničkih intervencija uklanjanja stabala, a u njima je sudjelovalo je 69 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila iz DVD-ova Straža, Kumrovec, Dubrovčan Ravnice, Klenovec, Donja Stubica, Zlatar, Desinić, Mače te JVP-a Krapina.

HR Vrijeme javlja kako je u Senju noćas zabilježen udar bure od 153 kilometra na sat.

Jaka bura koja od noćas puše na šibenskom području porušila je građevinske ograde, terase kafića, suncobrane te reklamne panoe.

Hladna fronta i jaka bura zahvatila noćas i Istru

Izražena hladna fronta praćena jakim olujnim udarima bure zahvatila je noćas i istarski poluotok te je donijela izražen pad temperature ali nije na sreću donijela većih materijalnih šteta, doznaje se u utorak ujutro u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

U samome središtu grada, na pulskim Giardinima bura je srušila ogromno stablo na cestu, tako da je jutros promet regulirala policija, a dežurne službe su bile na terenu i uklanjale stablo.

Osim toga bura je u Puli srušila još nekoliko stabala, stabla su pala i na cestama Bale-Pula te Poreč-Višnjan dok su pulski vatrogasci jutros interveirali nakon što se na Valdebeku srušio telefonski stup.

U Umagu kao i u Puli letjeli su suncobrani ugostiteljskih objekata, no prema prvim saznanjima nije počinjena veća materijalnih šteta.

U Istri je bura najjače puhala u Umagu (78 km/h), Ročkom Polju (77 km/h) i Puli (76 km/h) a sukladno očekivanju, obilnije količine kiše nisu zabilježene.

Vrijeme se u Istri jutros postupno smirilo, prema najavama istarskog meteo portala Istramet, već poslijepodne slijedi postupno slabljenje bure te će u nastavku dana prevladavati sunačno ali vjetrovito vrijeme.

Idući dani donose vrlo toplo i vruće ljetno vrijeme, premda je nova slična fronta moguća već u noći na nedjelju.

Automatske postaje DHMZ-a zabilježile su olujne i orkanske udare. Tako je na Paškom mostu zabilježen udar od 160 km/h, Povilama 158 km/h i Krčki most sa 157 km/h.

Splitski vatrogasci uklanjaju štete od olujne bure u Splitu

Splitski vatrogasci u utorak ujutro čiste gradska područja i prometnice uklanjajući štete zbog olujne bure koja je noćas puhala na širem gradskom području izazivajući materijalnu štetu.

Bura je na momente puhala jače od sto kilometara na sat, a njezine posljedice vidljive su jutros u gradu.

Tijekom noći i jutra nekoliko je stabala palo na prometnice i na parkirana vozila. Razbacani su kontejneri i kante za smeće po cijelom gradu, a oštećen je i inventar po štekatima.

Splitski vatrogasci su već do pet ujutro zabilježili tri intervencije uklanjanja stabla s prometnica i to na Marjanu, Šinama i u Ulici slobode.

Jaka bura diljem obale

Najavljena oluja puhala je na području Zagreba i okolice te sjeverne Hrvatske, a nastavila se prema Jadranu, za koji je izdan žuti i narančasti meteoalarm, dok je za Velebitski kanal izdan i crveni meteoalarm. 

Jaka bura harala je većim dijelom obale. Jaka kiša padala je i u Istri i na Kvarneru. Na Jadranu i danas jaka i olujna bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s orkanskim udarima.

Ujutro pretežno oblačno s kišom

Ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnijom uglavnom uz granicu sa Slovenijom.

Već prijepodne slijedi prestanak kiše i djelomično razvedravanje sa sjeverozapada. U Dalmaciji će biti djelomice sunčano te uglavnom suho. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, ponegdje s jakim udarima, na istoku prolazno i olujnim.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 19 i 24, na Jadranu od 25 do 30 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorena dionica A1 Sv. Rok – Posedarje

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 od Sv. Roka do Posedarja (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostale skupine preko Knina i Kistanja); DC54 Maslenica – Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; DC1 Borje – čvor Udbina – Klapavice i DC27 Gračac – Zaton Obrovački.

Na brzoj cesti DC1 Solin – Klis zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Krčkom mostu, autocesti A7 Draga – Šmrika, lokalnoj cesti Križišće – Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) povremeno se vozi usporeno na području Kaštela, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija).

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su trajektne linije Prizna – Žigljen, Lopar – Valbiska i Sumartin – Makarska, brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak i katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene