Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OZBILJNA MATERIJALNA ŠTETA

Letjeli krovovi kuća, ozlijeđena i jedna žena: Razorne posljedice noćašnjeg nevremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme poharalo je u četvrtak dobar dio Hrvatske, a jak vjetar rušio je stabla i dizao krovove kuća.

U olujnom nevremenu koje je poharalo više krajeva Hrvatske prouzročena je i ozbiljna materijalna šteta. Snažan vjetar obarao je stabla i dizao krovove s kuća. 

Pročitajte i ovo Nin Vatrogasci: Radimo Sizifov posao Mnoge su nevjerojatni prizori podsjetili na užas iz 2017.: Odroni, poplavljena i solana, a radnici su do posla morali bagerom Upozorenje za grmljavinske pljuskove stradalo dvoje djece Snažno nevrijeme poharalo susjedne zemlje, najmanje 13 mrtvih. Izdano upozorenje za Jadran: ''Mogući tornado''

Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je sažetak u kojem se vidi razorna snaga nevremena. 

Zagreb i okolicu nevrijeme je pogodilo nešto iza 19 sati, a centar 112 zaprimio je više poziva građana koji su upozoravali na stabla na prometnicama, štete na krovovima kuća, prekide električnih i telefonskih vodova.

Najviše poziva stiglo je sa zaprešićkog i zagrebačkog područja. U blizini Krašograda udar groma zapalio je livadu uslijed čega je izgorjelo 3500 četvornih metara trave. 

U isto vrijeme karlovačka je služba zaprimila oko 150 poziva građana s dojavama o posljedicama nevremena. Između ostalog, oštećena su dva krova, srušeni su stupovi s električnim vodovima. Zbog pada dijelova krovova oštećeno je nekoliko vozila u Ilovcu. 

Krovovi kuća letjeli su i u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je nevrijeme također obaralo stabla, a neka od njih pala su na električne kablove i automobile. 

Nešto poslije 20 sati nevrijeme je zahvatilo i područje Međimurske županije gdje je vjetar u Čakovcu odnio krovove s dvije kuće, a dijelovi okolnih mjesta ostali su bez električne energije. 

U Varaždinu je zaprimljeno tridesetak poziva zbog šteta koje je prouzročilo olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom, tučom i kišom. I tamo je vjetar odnio krovove s dvije kuće, a grom je udario u tri objekta.

U Koprivničko-križevačkoj županiji jedna je žena ozlijeđena uslijed odlomljenog drveta. 

Istru je nevrijeme zahvatilo još oko 16 sati. U Puli je stablo palo na automobil, a nadležne službe zaprimile su šest poziva za spašavanje u moru i sve su osobe uspješno spašene

Spašena je i jedna veslačica kajaka kod Punta na Krku, a ispred uvale Negrid potopljena je barka u kojoj nije bilo ljudi. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene