Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLJEDICE NEVREMENA

Olujni vjetar u Istri čupao stabla i crjepove, evo gdje bi i danas moglo biti pljuskova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas je na Jadranu počela puhati jaka bura, koja je u ranim satima ponedjeljka uzrokovala i probleme u prometu.

Rekordne vrućine noćas je diljem Hrvatske prekinula izražena hladna fronta. Najjače je pogodila Istru gdje je zabilježen olujni vjetar, koji je ponegdje puhao i brzinom većom od 100 km/h, te obilne oborine. U unutrašnjosti i na zapadnoj obali Istre, piše Istramet, srušena su brojna stabla, letjeli su crjepovi s kuća, a neke lokalne ceste bile su jedva prohodne.

Pročitajte i ovo Meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV - 1 U Dnevniku Nove TV Meteorolog Darijo Brzoja nakon jakih oluja: "Atmosfera je i dalje nestabilna." Najavio je i kakav bi mogao biti ostatak ljeta Mnoga mjesta i dalje bez struje - 5 Posljedice nevremena Tuga i jad na istoku Hrvatske: Ljudi nemaju krov nad glavom - "Sama sam ostala, tugo moja"

Dio Poluotoka ostao je i bez električne energije, a iako je najavljivana i mogućnost tuče, ona je ovog puta srećom izostala. Jutro će mnoge komunalne tvrtke u Istri provesti raščišćavajući posljedice još jedne neuobičajeno snažne ljetne oluje.

Nevrijeme je zabilježeno i na širem području Zagreba, Zagorja i Međimurja te u okolici Varaždina, no većih posljedica nije bilo.

 

Noćas je na Jadranu počela puhati jaka bura, koja je u ranim satima ponedjeljka uzrokovala i probleme u prometu – autocesta A1 između čvorova Sv. Rok i Maslenica bila je sve do 8:20 zatvorena za sva vozila osim osobnih, da bi na tom području bura potom oslabila te je sada autocesta otvorena za sva vozila. Zbog olujne bure i dalje je samo za osobna vozila otvorena autocesta A6 Rijeka – Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice, dok ostale skupine vozila mogu starom cestom kroz Gorski kotar.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na dionici magistrale od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene zabranjeno je prometovanje I. skupini vozila te dostavnim i vozilima s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina vozila), izvijestio je HAK.

Na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre danas će biti pretežno sunčano, u ostalim kopnenim područjima umjereno do pretežno oblačno, a mjestimice još može biti kiše i pljuskova, osobito ujutro i prijepodne u Slavoniji i Lici, dok se poslijepodne očekuju češća sunčana razdoblja, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju s jakim udarima, a u Slavoniji sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na srednjem i južnom Jadranu poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura na kopnu bit će između 21 i 26 stupnja Celzijevih, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 30 do 35 stupnjeva. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene