Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na bivšem Trgu maršala Tita

Oliver Frljić ispisivao antifašističku poeziju: "Tu se radi o jednoj vrsti proizvodnje kolektivnog zaborava"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antifašistička poezija na bivšem Trgu maršala Tita. Dio je to umjetničke radionice na kojoj su polaznici, pod vodstvom Olivera Frljića, kredom ispisivali stihove književnika koji su 90-ih nestali iz nastavnih programa.

Redatelj Oliver Frljić i polaznici radinice "Time is out of joint" ispisivali su antifasisticku poeziju Ivana Gorana Kovačića, Branka Ćopića, Ljubice Ivošević Dimitrove... Akcijom su, kažu, željeli afirmirati kulturu sjećanja u kontekstu galopirajuceg povijesnog revizionizma i fašizacije hrvatskog društva.

Pročitajte i ovo Komemoracija u Jasenovcu - 1 Neizvjesno do 22. travnja Hoće li nakon silnih "čašćenja" u zadnje vrijeme Milanović i Plenković zajedno u Jasenovac: "Usuglasit će se kako će taj dan izgledati" Slika nije dostupna Nakon odgovora Plenkovića Đakić o inicijativi ukidanja praznika Dana antifašističke borbe: "Nikad nisam radio protiv Tuđmanove politike"

"Tu se radi o jednoj vrsti proizvodnje kolektivnog zaborava - od ove ploče u Jasenovcu preko cijelog niza procesa. I zanimljivo je da su građani Zagreba pristali na to da ovaj Trg postane žrtva te proizvodnje kolektivnog zaborava", rekao je Frljić.

"Svi su govorili da je to nešto skandalozno i malo se govorilo o toj povijesti. Sve što sam naučila naučila sam od roditelja doma ili čitajuči članke", rekla je studentica Rajna Ratz.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene