Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPASNO I NESTABILNO VRIJEME

Na Kvarneru se pojavila ogromna pijavica: "Ovo je najveća koju sam vidjela na ovom području!" Središnju Istru (opet) pogodila snažna tuča, oštećeni i automobili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu poslijepodne na Kvarneru stvorila se ogromna pijavica. Nešto ranije u dijelovima Istre padala je jaka tuča. Nevremena je bilo i na kontinentu, a u večernjim satima nakratko je zahvatilo i Zagreb.

Nepredvidivo vrijeme već tjednima muči cijelu Hrvatsku, a na kvarnerskom području u srijedu oko 16:30 stvorila se i ogromna pijavica. 

Pročitajte i ovo Pijavica kod Brača Pad temperature Nevrijeme zahvatilo Jadran: Pijavica kod Brača, službe pozivaju na oprez Nevrijeme diljem zemlje Nestabilna atmosfera Nevrijeme poharalo Hrvatsku, u jednoj županiji gotovo 100 intervencija: "Lijepo je što je zahladilo, ali..."

U Lovranu ju je snimila čitateljica Lorena Rukavina Đonaj.

"Bila je daleko od nas i nestala je nakon 10-ak minuta", ispričala nam je čitateljica. 

 "Ovo je najveća koju sam vidjela na ovom području", dodala je.

Vidjela se iz Rijeke, Opatije, Lovrana, Matulja, Viškova, dijelova Krka i Cresa. "Zadržala se daleko od obale i nije uzrokovala štetu", piše Kvarnerski.com.

"Iz Ike prema Krku. Mrcinaaaa", objavili su i na Istrametu koji piše i o tuči koja je ranije pogodila Istru. Oko 16 sati jake tuče bilo je u Potpićnu i okolici gdje je nastala šteta na poljoprivrednim kulturama, a navodno i na automobilima. Nešto ranije tuče je bilo u Žminju i dijelovima riječkog zaleđa. 

Tuča i kod Siska, nevrijeme i u Zagrebu

Jaka tuča pogodila je i Barbanštinu, gdje će štete na poljoprivrednim kulturama biti velike. Nakon 17:30 slabija tuča pala je i na Višnjanštini. Čitateljica iz Potpićna šalje slike leda koji je prekrio mjesto. 

"Od 16:15 do nekih 17:30 je padalo bez prestanka u većim količnama", rekla nam je Carolina Celić.

Led veličine oraha padao je i u kontinentalnoj Hrvatskoj, u naselju Gušće kod Siska. 

U večernjim satima nevrijeme je nakratko zahvatilo i Zagreb, gdje je na zapadu grada također bilo tuče.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene