Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastupa Antu Todorića

Odvjetnik Olujić: "Spis navodno ima 100.000 stranica, vjerojatno ćemo nadopunjavati obranu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića u Dnevniku Nove TV otkrio je je li Ante Todorić još uvijek u Hrvatskoj i što se događa u slučaju da sud ukine odluku suca istrage te svim osumnjičenima u slučaju Agrokor odredi istražni zatvor.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu ima 48 sati da donese odluku hoće li se osumnjičeni u slučaju Agrokor vratiti u istražni zatvor u Remetincu ili ostaju na slobodi.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Fran Olujić - 1 afera argokor Odvjetnik Ante Todorića: "Život s optužnicom punih pet godina je devastirajući"

Obzirom da rok ističe u nedjelju, za očekivati je da će odluku donijeti ako već nisu do kraja dana.

Ona neće biti javno objavljena, već će biti poznata tek kad se napiše i isporuči prema strankama. Sve bi to moglo itekako utjecati i na Antu Todorića koji se danas pojavio pred tužiteljima.

U Dnevniku Nove TV s Franom Olujićem, odvjetnikom Ante Todorića razgovorala je reporterka Ivana Ivanda Rožić:

Je li Ante Todorić još uvijek u Hrvatskoj? Hoće li ovdje dočekati pravomoćnu odluku o ukidanju istražnog zatvora?

Je, on je još uvijek u Hrvatskoj. Svaki predmet u kojem se odlučuje o istražnom zatvoru je po svojoj naravi hitan. Kada će se donijeti odluka, mi to ne znamo. To ovisi o dostavama rješenja, a ono nama još uvijek nije dostavljeno rješenje. Ne bih spekulirao kada će se to dogoditi.

Što ukoliko se dogodi obrat - i sud ukine odluku suca istrage i odredi se svima istražni zatvor? Hoće li se Ante Todorić tome odazvati?

I prije no što je znao za ovakvu odluku suca istrage, on je najavio da će doći u Hrvatsku i da je spreman staviti se organima gonjenja na raspolaganje. I on pri tom stavu ostaje.

Danas je sve bilo ekspresno gotovo u Županijskom državnom odvjetništvu. Znači li to da Ante Todorić nije odgovarao na pitanja tužiteljstva, obzirom da dosad nisad imali uvid u spis.

On je iznio svoju obranu i najodlučnije je porekao sve što mu se stavlja na teret. Bilo bi neozbiljno iznositi obranu u predmetu koji navodno broji više od 100.000 stranica u trenu kad nije imao pravo uvida u spis. On je tek danas stekao pravo uvida u spis.

Kada dobijete pravo uvida u spis, hoćete li tražiti nadopunu te obrane?

Vrlo vjerojatno će on, kako se  postupak bude razvijao eventualno i nadopunjavati svoju obranu.

Kada bi se to moglo očekivati?

Ne možemo to u ovom trenutku znati radi opsežnosti spisa.

Imate li kakvih informacija o Antinom bratu Ivanu?

Iako je on brat moga klijenta, bilo bi neprofesionalno spekulirati o tome kakve će on poteze povlačiti. To ćete morati pitati kolege koji njega brane.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene