Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavodobitnik Tino Radanović

Održana je 301. Sinjska alka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tino Radanović je osvojio 7 punata i postao slavodobitnik ovogodišnje Sinjske alke.

Slavodobitnik završne utrke 301. Sinjske alke je Tino Radanović koji je u tri trke ostvario ukupno sedam punata, u prvom krugu pogodio je u "dva", u drugom u "sridu" i u trećem ponovno u "dva".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković u Sinju - 6 Sinjska alka O čemu su razgovarali? Plenković i Milanović nakon dugog razdoblja prepirki i hrpe uvreda s obje strane - progovorili Anđela Domazet-Lošo Bara, Čoja, Alka Započele alkarske svečanosti u Sinju! Doznajte i tko je 308. pobjednik Bare

Slavodobitnikom ga je proglasio alkarski vojvoda Ante Vučić i na koplje mu privezao plamenac hrvatske trobojnice, znamenje pobjede, koje će slavodobitnik pronijeti ulicama Sinja.

Čestitala mu je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, pokroviteljica Sinjske alke, darujući slavodobitniku sablju i zlatnim prstenom s hrvatskim grbom.

Viteško alkarsko društvo slavodobitnika nagrađuje zlatnom plaketom i s 40.000 kuna.

Alkar Tino Radanović rođen je 1981. godine u Sinju, diplomirani je kriminalist. U alkarskoj povorci debitirao je 2002. godine, a među alkare kopljanike prvi put je odabran 2006. godine. Godinu kasnije postao je slavodobitnik 292. Sinjske alke.

Za 301. Alku natjecalo se 17 alkara kopljanika, utrku je pratilo nekoliko tisuća gledatelja, među kojima i brojni državni dužnosnici, župani i gradonačelnici, crkveni velikodostojnici i veleposlanici.

Tradicionalno natjecanje pratili su i predstavnici najvišeg državnog vrha i ministri u Vladi na čelu s predsjednicom Republike i pokroviteljicom manifestacije Kolindom Grabar Kitarović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene