Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna tužna obljetnica

Građani odali počast žrtvama Veleprometa i Ovčare za čiju smrt još nitko nije odgovarao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana nakon obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru se obilježava još jedna tužna obljetnica. Odaje se počast žrtvama Veleprometa i Ovčare.

 Kroz srbijanske logore nakon okupacije grada heroja prošlo je više od 10.000 zarobljenika. Ubijeno je 723 ljudi, a za tu tragediju i zločin do danas nitko nije odgovarao. Vukovarci koji su prošli srpsku torturu prisjećaju se studenog 1991. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TUŽNA OBLJETNICA Vukovar se prisjeća najtežeg dana u povijesti Slika nije dostupna Vukovarci se poklonili žrtvama Veleprometa Svjedočenja koja i danas lede krv u žilama

Počast svim žrtvama Domovinskog rata odala su i djeca poginulih mimohodom od Memorijalnog groblja do Ovčare. ''Užas, što da vam kažem? Tukli čime su stigli. I lancima i motkama i šamarali i svašta. I onda smo prebačeni u logor Mitrovica, iz Mitrovice u logor Niš, a onda opet u Mitrovicu i onda razmjena'', priča Boris Marković.

''Imala sam dvije godine kada je tata nestao. I sama isto sam prošla torture. Bili smo zarobljeni u logoru u Negoslavcima. Mama je silovana, djed je bio svučen gol i vezan žicom za tenk i vučen kroz selo'', kaže Sandra Rapčak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene