Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće portal za pacijente

JE LI MUKAMA DOŠAO KRAJ? 'Mi smo jedva dočekali ovakvo nešto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez gužvi i dugih čekanja u čekaonicama i bez učestalih zvanja svog obiteljskog liječnika. Od četvrtka će to biti realnost, jer kreće portal za pacijente.

Ako ste korisnik sustava e-građani, već danas moći ćete pristupiti portalu za pacijente. Primjerice, svome liječniku napišete poruku kako Vam treba recept za određeni lijek.

Pročitajte i ovo Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante" Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? Trebala je mamografiju, odbili je u četiri bolnice: "Ali molim vas, nešto je sumnjivo"

Liječnik dobije poruku i odmah pošalje recept u ljekarnu. U samo nekoliko trenutaka zatraženi recept možete podignuti u ljekarni.

"Mi smo jedva dočekali ovakvo nešto. Nadamo se da će nam ovo doista pomoći jer je otvoren jedan novi kanal komunikacije koji je tako moderan i tako jednostavan za većinu naših pacijenata", ističe Hrvoje Tiljak, obiteljski liječnik.

"Mislim da je to jako dobra ideja i da je to jako praktično. Uštedi se puno vremena", kaže pacijentica Vesna.

"Mislim da je to dosta elegantno i za zdravstveno osoblje i za pacijente. Jer u trenutku iz svog doma rješavate recepte, naručivanja", dodaje Hrvoje, također pacijent.

Na ovaj se način želi rasteretiti silne administracije liječnike primarne zdravstvene zaštite i omogućiti bolju komunikaciju s pacijentima.

"To će osloboditi prostor za pacijente u potrebi koji moraju dolaziti na preglede i kojima moramo posvetiti više vremena", smatra doktor Tiljak.

Za 10 dana portal će dobiti i svoju mobilnu aplikaciju. Koju, će u prvoj fazi koristiti oko milijun i pol pacijenata i 1.000 ordinacija iz cijele Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene