Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme za nadolazeće dane

Malo ovako, malo onako: I u idućim danima bit ćemo u vremenskom sendviču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U proteklih 21, u Zagrebu je bilo čak 14 dana s kišom: već smo premašili i svibanjski prosjek, a još je gotovo trećina mjeseca ispred nas.

Vrlo slična situacija je i u Rijeci, dok je u Dubrovniku primjerice za sad zabilježeno 6 od prosječnih 12 dana s kišom koliko ih obično bude u svibnju. Bit će zanimljivo vidjeti razlike u pojedinim regijama na kraju mjeseca. Ovo je tek jedan od primjera zašto je u našoj zemlji teško prenijeti dojam vremena kad se i samo vrijeme i odstupanja od uobičajenih vremenskih prilika toliko razlikuju.

Tako i sutra na kopnu i sjevernije promjenjivo, dok se najviše sunčana vremena ponovno očekuje na jugu. Naime, istodobno se s juga gura greben, a sa sjevera produbljuje dolina pa ćemo idućih dana zapravo biti u nekakvom vremenskom sendviču.

U središnjim i gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu jutro će biti promjenjivo oblačno, pri čemu je povremeno moguće i malo kiše. Na istoku i jugu uglavnom suho, ali i sunčanije, osobito južnije, u Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na Jadranu jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti 10 do 13 stupnjeva, a na moru većinom između 13 i 17.

Promjenjivo će se zadržati i poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj, a osobito ovdje na sjeverozapadu i dalje može biti malo kiše. Krajem dana vjetar će okrenuti na sjeverni. Danju će temperatura najčešće biti od 18 do 22 stupnja.

U Slavoniji i Baranji sutra djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i uglavnom bez oborine. Vjetar slab, a temperatura od 21 do 24.

Na sjevernom Jadranu tijekom dana može biti i pokojeg pljuska s grmljavinom, a i u gorju će uz pretežno oblačno vrijeme povremeno kišiti. U gorju jugozapadnjak, na moru veći dio dana jugo, a navečer i u noći na ponedjeljak zapuhat će bura. 20-ak stupnjeva u zraku na moru, te između 17 i 19 u gorskoj Hrvatskoj.

U Dalmaciji će biti djelomice ili pretežno sunčano, pri čemu najviše sunca očekuje južni dio regije. Umjereno jugo navečer će oslabjeti, a temperatura će tijekom dana biti od 22 do 24 stupnja.

Nema baš previše dobrih vijesti što se vremena tiče. Početkom tjedna kiša, sredinom povoljnije, dok se druga polovica i slijedeći vikend još nisu odlučili s kakvim vremenom će nas počastiti. U ponedjeljak dakle, jače naoblačenje, na kopnu mjestimice kiša ili pljuskovi, a može biti i grmljavine. U utorak pokoji pljusak, većinom na zapadu, a u srijedu potom djelomice sunčano i uglavnom suho. Temperatura na kopnu, od 18 do 23, toplije na istoku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATMOSFERA I DALJE NESTABILNA Pred nama je nekoliko uglavnom sunčanih i toplih dana, ali ne spremajte kišobrane - u nekim krajevima mogući su lokalni pljuskovi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Dosadna kiša pokvarila je planove mnogima: Meteorolozi otkrivaju kakvo nas vrijeme očekuje i možemo li se nadati sunčanom vikendu

Jadran će se i idućih dana i po vremenu, a ne samo geografski dijeliti na sjeverni i južni. U Dalamciji će uglavnom biti ili djelomice ili pretežno sunačno i suho. Sjevernije pak, više oblaka, osobito u ponedjeljak, iako povremene kiše i pljuskova pa i grmljavine može biti i u utorak. Puhat će jugo, od utorka sjeverozapadnjak. U srijedu posvuda suho i barem dijelom vedro. Temperatura, većinom između 20 i 25 stupnjeva, na moru dakle toplo.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene