Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković ga obećao primiti

Očajni otac 100 noći proveo na Jelačićevu trgu tražeći istinu za preminulu kćer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Enver Beka još čeka poziv Andreja Plenkovića, koji mu je prije 50 dana obećao sastanak.

Prošlo je točno 100 dana i noći otkako Enver Beka spava na Trgu bana Josipa Jelačića i traži pravdu za svoju kćerku Šeherezadu, koja je umrla u bolnici Rebro (KBC Zagreb) zbog, prema njegovim riječima, greške liječnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa" Ilustracija nedostatna palijativna skrb Mučni detalji oproštaja od majke: "To su bile scene gore od egzorcista. Umirala je od gladi i žeđi. Napisala je - želim umrijeti"

On je napravio nešto što nitko u povijesti nije, sam proveo sto dana i noći na glavnom gradskom trgu. Susreo se s raznim problemima i opasnim situacijama, ali je ostao čvrst i priseban. I dalje čeka poziv premjera Andreja Plenkovića, koji mu je prije pedesetak dana obećao da će ga primiti. Kaže kako bi mu najljepši dar za Božić bila istina o smrti njegove kćeri i priznanje odgovornih.

Beka je počeo prosvjedovati još 2018. godine. Na Trgu bi po sat vremena nosio transparente i fotografije malene.

Djevojčica je imala hidrocefalus, zbog čega joj je 2015. ugrađena pumpica. Sljedeće godine trebalo ju je zamijeniti, pa je naručena na operaciju – poslije koje se više nije probudila. Očajni otac tvrdi kako je preminula zbog liječničke greške jer joj je dana narkoza dovoljna za 16-godišnjaka, a ona je tada imala samo pet godina. Kaže i kako nakon operacije nije prevezena na intenzivnu njegu, već na pedijatriju, a kad je napokon vraćena na odjel intenzivne njege, preminula je. Beka tvrdi i da ne može do liječničke dokumentacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene