Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''S hrvatskih farmi''

Potrošači obratite pažnju na ovu markicu na proizvodima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
To da je Hrvatska veliki uvoznik hrane, već i ptice na grani znaju, i ne da znaju, nego i one vjerojatno jedu uvozno. No u promociji domaće hrane trebale bi pomoći osvježene oznake "s hrvatskih farmi".

Meso, med, mlijeko, jaja, brašno i kruh - označeni markicom ''s hrvatskih farmi'', vodič su kupcima, da kupuju domaće, a ako se pita ministra poljoprivrede, i kvalitetnije od proizvoda iz uvoza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Država se osigurala Sud blokirao vinariju bivšeg ministra poljoprivede, dok traje istraga zabranjuje mu se prodaja Optužnice - 2 Prvi put u Hrvatskoj povijesti Uskok optužio četiri bivša ministra za udruženi pothvat: Dnevnik Nove TV donosi detalje

''Doći do svakog primarnog poljoprivrednog proizvođača, objasniti mu benefite koje ima od ovoga i uključiti ga u sustav'', rekao je Zdravko Barać iz Hrvatske poljoprivredne agencije.

Hrvatska jaja, domaće mlijeko i meso, med i kruh hrvatskih polja - idealni za doručak. I to s oznakom s hrvatskih farmi. A potrošačima skrenuti pozornost na domaće proizvode, koje je doručkovao i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

''Kupujete kvalitetno, to vam ja jamčim. Kupujete proizvode koji su višestruko iskontrolirani, koji su zdravstveno ispravni i koji su odgovorno tvrdim, kvalitetniji od proizvoda koji nisu iz Hrvatske'', rekao je Tolušić.

Treba uključiti, kažu svinjogojci, i same uzgajivače. ''Treba uključiti i proizvođače kao sukontrolu izdavanja markica da nam se ne dogodi da imamo više markica nego proizvodnje u Hrvatskoj'', rekao je Stjepan Kušec iz Savez udruga uzgajivača svinja.

A proizvodnja mlijeka u stalnom je padu, kao i broj farmera koji odustaju od proizvodnje mlijeka i zatvaraju farme. ''Tu ministarstvo poljoprivrede može najviše pomoći, trgovački lanci moraju biti korektni, a nisu korektni, jer prodaju uzovno mlijeko ispod proizvodne cijene'', kaže Tolušić.

No, kupci domaći proizvod, označen markicom, uvjeravaju, prepoznaju. ''Svatko tko kupuje mlijeko proizvedeno u hrvatskoj doprinosi farmerima, doprinosi domaćoj industriji i cijeloj ekonomiji'', rekla je Rašeljka Maras iz Croatiamilka. Koja je u dijelu prehrane, orijentirana na uvoz.

A da se taj trend promijeni - bit će potrebno pojesti - jako puno "doručaka s hrvatskih farmi".


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene