Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg i na Platku

Stigla najavljena promjena vremena: Obilna kiša u Istri, snijeg pao u Gorskom kotaru, žuti alarm upaljen i za sutra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike količine kiše pale su tijekom popodneva u dijelovima Istre. Čak 105 mm kiše palo je u Rovinju, a pojedini su gradovi ostali pod vodom. U Gorskom kotaru je i snijeg.

Velika promjena vremena zahvatila je Hrvatsku. Najviše kiše palo je na zapadnoj obali Istre od Umaga do Rovinja.

Pročitajte i ovo Vremenska prognoza za idućih nekoliko dana Vremenska prognoza Kakav nas produženi vikend očekuje? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Na skijalištu Platak je pao i snijeg, a zabijelilo se i Tršće u Gorskom kotaru, javio je Istramet. 

Velika količina kiše u kratkom vremenu ulicu u Poreču pretvorila je u rijeku, a pod vodom je završila i prometnica u Vrsaru.

Vatrogasci od Umaga do Rovinja na terenu su cijeli dan. Zbog velike količine kiše u kratkom vremenu bilo je poplavljenih ulica i podrumskih prostora iz kojih su ispumpavali vodu.

''Oborinski sustav je uslijed velikih količina vode bio preopterećen i prouzročio je manje probleme. Trenutno smo imali dvije intervencije, štete nije bilo. Intervenirali su vatrogasci i komunalna služba'', rekao je Denis Matošević, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Poreč.

Na snimkama koje je objavio Istramet vidi se  poplavljeno područje nedaleko od Rovinja.

 

 

Uz kišu probleme stvara i vjetar. Do Senja se vozi uz zabrane i ograničenja kao i autocestom kroz Gorski kotar. Udari vjetra ometaju i pomorski promet.

 

Na oprez je pozvala i policija. Zbog mokrog i skliskog kolnika povećana je opasnost od prometnih nezgoda zbog toga što ovakvi uvjeti na cestama znatno produžuju zaustavni put prilikom kočenja. Policija, stoga, apelira na vozače da način vožnje prilagode vremenskim uvjetima i stanju na cestama.

Meteoalaram za ponedjeljak je u žutom. Upozorenje je izdano za Slavoniju, Dalmaciju, Gorski kotar i Liku. Narančasto upozorenje izdano je za sjeverni Jadran, a zbog grmljavinskog nevremena i za dubrovačko područje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene