Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

"Bra day"

Obilježen Međunarodni dan dojki: "Kontrolirajte se na vrijeme i samo hrabro!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svake godine od raka dojke u Hrvatskoj umre 90 žena. S istom se bolešću susretne više od 2.500 žena na godinu. Zbog te crne statistike Hrvatska liga protiv raka i Grad Zagreb organizirali su edukacije na međunarodni dan dojki ili Bra day.

Dan dojki prvi je put u Hrvatskoj obilježen prošle godine, a cilj je educirati žene o tome kako sačuvati zdrave dojke i izliječiti oboljele, ali i osvijestiti žene o mogućnostima rekonstrukcije ako je dojka uklonjena zbog raka.

Pročitajte i ovo Marija Franjić slabo dostupna testiranja Test kojim se utvrđuje rizik od raka: O ovakvim testovima ne zna se dovoljno, a nalazi se dugo čekaju... Ilustracija Aktualna tema Idete li na preventivne liječničke preglede? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

„Kontrolirajte se jer nije bitno da li ima ili nema u obitelji, nažalost cure su sve mlađe i sve više je toga. I hrabro!“, kaže Martina iz Zagreba.

Doktor Damir Eljuga poručuju kako je cilj poučiti žene da se redovito javljaju na preglede dojki te educirati ih da mogu i imaju pravo u rekonstruirati dojku uklonjenu zbog raka.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene