Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pogledajte galeriju

FOTO Obljetnica bitke za Vukovar: Nadlijetanje MIG-ova, bravure Krila Oluje, oklopnjaci...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru se održava svečanost obilježavanja 30. obljetnice Bitke za Vukovar. Na svečanosti je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Obilježavanje je počelo u 10:30 polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju žrtvama iz Domovinskog rata, na Memorijalnom groblju u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sjećanja ne blijede Prošlo je 29 godina od akcije Maslenica: "Taj dan sam mu čistila čizme. Kao da me kroz srce probolo to. Poginuo je u 21. godini" Sto godina kineske Komunističke partije - 2 92 milijuna članova Obljetnica 100. godišnjice Komunističke partije, predsjednik poručio da Kinu može spasiti samo socijalizam

Središnja svečanost obilježavanja održava se u dvorištu dvorca Eltz. Na središnjoj svečanosti podignuta je zastava RH na Vodotornju uz izvođenje himne i minutu tišine, prelet MiG-a 21 te prigodna obraćanja i program Akrobatske grupe "Krila Oluje".

Svečano obilježavanje počelo je budnicom ulicama Vukovara od Vodotornja do dvorca Eltz, zatim je tu taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi OSRH i MUP-a - uz šetnicu kod ušća Vuke u Dunav, potom prezentacija rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, brod HV-a Šokadija na Dunavu, izlaganje proizvoda braniteljskih zadruga, mimohod ratnih zastava, prikaz sposobnosti specijalne policije MUP-a i specijalnih snaga OSRH, Počasno-zaštitne bojne, te zabavni program.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene