Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HBOR i EIB

Novih 250 milijuna eura za povoljne kredite malim i srednjim poduzetnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novih 250 milijuna eura za povoljne kredite malim i srednjim poduzetnicima dobio je HBOR od Europske investicijske banke

Objavljeno je to na HBOR-ovoj Međunarodnoj konferenciji o poticanju izvoza. Iz HBOR-a su poručili da su i danas fokusirani na izvoz te će i dalje ostati usmjereni na taj sektor.

„Nisam dugo na mjestu predsjednice HBOR-a, tek devet mjeseci, ali moj prvi sastanak bio je s grupom izvoznika da ih saslušamo, da vidimo koje su inicijative, koje su i kritike na kraju krajeva, jer iz kritika najbolje učimo, da se možemo prilagoditi tržištu i potrebama izvoznika“, kaže Tamara Perko, predsjednica uprave HBOR-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro je imati na umu Važna obavijest iz banaka: Na Veliki petak neće biti dostupna jedna usluga Cijene stanova - 5 Oporba ima rješenje? U Hrvatskoj 400.000 praznih stanova, a cijene nikad više: Dnevnik Nove TV doznaje koliko su porasle u posljednje dvije godine

Direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović poručio je kako je izvoz krucijalan za Hrvatsku.

„Bez povećanja izvoza hrvatska gospodarski ne može opstati. Jedini pravi gospodarski rast morat će doći i dolazi iz izvoza, prema tome sve što se može dati izvoznicima, treba se dati“, kaže Adrović.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene