Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIT ĆE NEZAVISNI

Novi udarac za SDP: U prvom masovnom izlasku stranku napustilo više od 300 članova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP su napustili brojni članovi i članice stranačkih organizacija Bjelovarsko-bilogorske županije zbog izostanka komunikacije s čelništvom stranke.

Brojni gradski, općinski i županijski vijećnice i vijećnici, kao i članovi Glavnog odbora SDP-a, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odlučili su napustiti stranku, ukupno je riječ o više od 300 članica i članova, a svoje razloge iznijeli su na konferenciji za medije u Bjelovaru u ponedjeljak.

SDP, istaknuli su, napušta većina ljudi koji su imali volje, želje i hrabrosti staviti svoja imena kao kandidati za župana, gradonačelnike i načelnike u svojim sredinama u vrlo nepovoljnom trenutku za stranku.

Kao glavne razloge napuštanja stranke, čiji je član bio 23 godine, SDP-ov povjerenik za Bjelovarsko-bilogorsku županiju Damir Đuran naveo je izostanak politike te stranke te izostanak komunikacije s njezinim čelnicima: ''Kada bi me netko danas pitao zašto bih trebao glasati za SDP, a ne za neku drugu stranku, ne bih znao što da mu odgovorim''.

Sebastijan Svat, član Gradskog odbora SDP-a Grubišnog Polja, ustvrdio je kako je stranku napustilo mnogo članova:U stalnom sam kontaktu s običnim članovima i, prema mojim informacijama, iz stranke izlazi nas više od 300 samo s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Samo u Grubišnom Polju izlazi stotinjak članova. Svakom od njih zahvaljujem za vrijeme, resurse i ideje posvećene socijaldemokraciji koje je utrošio u SDP-u. Nastavit ćemo raditi na socijaldemokraciji, družiti se i razmjenjivati ideje, ali sada kao nezavisni vijećnici, i nećemo biti ničiji žetončići”, poručio je Sebastijan Svat.

Na konferenciji su citirali dio govora aktualnog predsjednika SDP-a Peđe Grbina: ''…od večeras mi smo jedan SDP. Ne želim politiku konflikta i sukoba, želim politiku u kojoj stvaramo. Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao, tko je koga podržavao''.

Situacija je, međutim, drugačija, i neprestano se sve svodi na sukobe, mnogi članovi nestaturno su izbačeni, gradske i županijske organizacije raspuštene, komunikacija sa članstvom ne postoji. Aktualno vodstvo provođenjem ”nepolitika” pretvara se u interesnu skupinu i vodi stranku u propast, smatraju te ističu da ''ne žele držati ljestve nekome tko radi sve suprotno onom zbog čega su oni ušli u stranku''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 15. u saboru Osnovan Klub socijaldemokrata: "Ne pamtim da se ikada ijedno vodstvo neke političke stranke samo sebe destruiralo i stavilo se u marginalnu poziciju"
Pročitajte i ovo Peđa Grbin Nestaje li SDP? Kronologija raspada jedne stranke: "Oni kažu da je to novi početak, a možda je to početak kraja"

''Socijaldemokracija je u SDP-u ostala samo u imenu i ništa više. Međutim, ne odustajemo od socijaldemokracije, nastavit ćemo raditi u tom duhu za boljitak naših općina, gradova i županije. Teško je vrijeme za nas, za stranku, ali ne smijemo odustati od ideje zbog koje smo davno prije ušli u SDP. Što će budućnost donijeti, ne znamo, vrijeme će pokazati'', poručili su, ali boje se da ako će stanje ostati ovakvo kakvo je sada, pred SDP-om nije blistava budućnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene