Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U CILJU STABILNOSTI

Novi susret oko BiH na Pantovčaku: Milanović se sastao s Dodikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se s Miloradom Dodikom, predstavnikom srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, u utorak u Uredu Predsjednika RH na Pantovčaku u Zagrebu.

''Sastanak Milanovića s Dodikom nastavak je aktivnosti Predsjednika Republike u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Daytonskim sporazumom'', priopćeno je iz Ureda predsjednika nakon sastanka dvojice dužnosnika.

S Pantovčaka su podsjetili i da je ''s tim ciljem Milanović ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAUSTAVITI RAZORNU POLITIKU Zbog krize u BiH, u Sarajevo stižu novi dužnosnici EU i SAD-a
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavio donošenje zakona Dodik ne odustaje od samostalne Republike Srpske, Beograd mu obećao potporu: "Srbi mogu biti sami na svome"

Mnogima je tada pažnju privuklo to što je na sastanku s Izetbegovićem bio i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić.

"Mesić me nazvao i predložio taj susret. Došao je s gospodinom Izetbegovićem. Vjerojatno se i Izetbegović osjećao bolje. Inicijator sastanka sam ja, prije godinu dana, sad se to dogodilo. Nije uobičajeno, ali tak' je bilo", kazao je kasnije Milanović o dolasku Mesića na sastanak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene