Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvara se savjetovanje

Grad Zagreb namjerava smanjiti naknade za novorođenčad: Za svako dijete jednak iznos?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novom nacrtu prijedloga Odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta bitno se smanjio iznos u odnosu na prethodni koji je bio na snazi, barem kada je u pitanju treće dijete.

Na službenim stranicama Grada Zagreba osvanuo je u subotu novi nacrt prijedloga Odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta. Naime, u njemu piše kako će novčana pomoć iznositi 2500 kuna za svako dijete. Isplaćivat će se u dva jednaka obroka, tijekom godine dana od dana prve isplate.

 

''Grad Zagreb otvara savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta u razdoblju od 6. studenoga 2021. do 5. prosinca 2021.'', napisali su na službenim stranicama Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Pretrpjeli ste ozljedu na radu ili patite od profesionalne bolesti? Donosimo kad imate pravo na naknadu i kako do nje

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Morali ste na liječenje u drugi grad, županiju ili inozemstvo? Istražili smo kako možete dobiti naknadu troškova prijevoza

To je bitna razlika u odnosu na trenutnu odluku na snazi, u kojoj se za za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva dobivalo 1800 kuna, za drugo dijete 3600, a za treće i svako daljnje dijete - 54.000 kuna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene