Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 27 godina 247 ministara

Doznajte koliko u Hrvatskoj ''traju'' ministri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je tako nakon 27 godina dobila 247 ministara. Predrag Štromar sutra će preuzeti dužnost potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva. Postat će tako 42. potpredsjednik Vlade u 27 godina hrvatske države.

Danas tijekom dana su novi ministri preuzeli svoje dužnosti nakon što su u petak dobili prolaz u Banskim dvorima. Hrvatska je tako nakon 27 godina dobila 247 ministara. Predrag Štromar sutra će preuzeti dužnost potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva. Postat će tako 42. potpredsjednik Vlade u 27 godina hrvatske države. Istodobno, preuzet će Ministarstvo graditeljstva. U 27 godina on je 14. ministar koji se bavi graditeljstvom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

Davor Božinović MUP je preuzeo već u petak postavši 11. ministar tog važnog resora. Dražen Bošnjakovićdanas se drugi put vraća u Ministarstvo pravosuđa. Taj resor u zadnjih 27 godina vodilo je 17 ministara. Blaženka Divjak preuzela je dužnost ministrice znanosti i obrazovanja i postala 16. ministricom resora koji se treba baviti najvažnijim projektom ove Vlade, a to je reforma obrazovanja.

Lovro Kuščević preuzeo je Ministarstvo uprave kao sedmi ministar u zadnjih 27 godina. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava preuzeo je mladi Marko Pavić. Taj resor do sada je vodilo 9 ministara i ministrica. Zaštitu okoliša i energetike preuzima Tomislav Ćorić, a u zadnjih 27 godina zaštitom okoliša bavilo se 12 ministara i ministrica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene