Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMJENE U VLADI

Primorac se cijepio preko reda, baš kao i njegova supruga: Mladi i ambiciozni pod Plenkovićevim skutima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Primorac kandidat je za novog ministra financija nakon što je Dnevnik Nove TV doznao da Zdravko Marić odlazi iz Vlade. Primorac je tema u javnosti bio i ranije, i to ne samo kao bivši savjetnik bivše predsjednice Republike, nego i osoba koja se sa suprugom cijepila preko reda.

Bivši savjetnik bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Marko Primorac, koji će uskoro postati novi ministar financija umjesto Zdravka Marića, pod lupom javnosti našao se prije nešto više od godinu dana, kada su se on i njegova supruga Iskra preko reda cijepili protiv koronavirusa.

Pročitajte i ovo Marko Primorac u studiju Dnevnika Nove TV MARKO PRIMORAC Budući ministar financija ranije je govorio da se zalaže za veće plaće: ''Rekao sam to i ministru Mariću''

Njih dvoje su, podsjetimo, bili među 14 osoba koje su se na Rebru preko reda cijepile polovicom veljače 2021. godine, kako su otkrili mediji, a Primorčeva supruga nekoliko mjeseci nakon toga dobila je još jedan mandat na čelu Središnjeg registra osiguranika - REGOS-a.

I prvi put je na čelo REGOS-a došla nakon što je premijer postao Andrej Plenković, čija ju je Vlada 2020. imenovala predsjednicom Upravnoga vijeća KBC-a Zagreb, u čijem sklopu je Rebro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznenadna odluka Ministar Marić odlazi iz Vlade: Očekuje se obraćanje premijera

Zašto se mladi dvojac - sveučilišni profesor mlađi od 40 godina i njegova mlada supruga, koji nije spadao u rizičnu skupinu, barem koliko je javno poznato, cijepio preko reda kada je cjepivo tek počelo pristizati, javnosti nisu podastrli objašnjenje.

No, pojedini mediji izvijestili su da je par relativno nedavno tražio da se maknu članci o njihovu cijepljenju preko reda, koje nisu osporili, s argumentom da za njega više ne postoji interes javnosti.

Ako ništa drugo, sada ga je ponovno aktivirao Plenkovićev radar za kadrove.

Tijek događaja iz minute u minutu možete pratiti >>OVDJE.




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene