Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stranačka blamaža

Nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka istodobno je bila članica HNS-a i HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatna blamaža ravnateljice Nacionalnog parka Krka Nelle Slavice. U vrijeme imenovanja na tu funkciju bila je članica i HDZ-a i HNS-a.

Iz središnjice HNS-a ne preciziraju kada se učlanila i iščlanila iz stranke, ali njima bliski izvori tvrde da se u HNS upisala 2013-e. Kažu da za njezino članstvo u HDZ-u nisu znali, niti im je rekla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna o svemu na sastanku Ćorić o Kuščeviću: ''Da procijenim da sam ispod ljestvice, zahvalio bih se'' Slika nije dostupna U 27 godina 247 ministara Doznajte koliko u Hrvatskoj ''traju'' ministri

Informirani su iz javnih izvora i nedavno je, tvrde, brisana s popisa. Iz zadarskog HDZ-a potvrđuju za Dnevnik Nove TV da je ravnateljica u toj stranci od 2007. i da redovito plaća članarinu. Slavica na pozive ne odgovara.

Odluku o njezinom izboru donio je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, iz čijeg ministarstva nema službenog odgovora je li tada za ovo znao.

Politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević kaže da Vlada imenuje ljude po kriteriju stručnosti, a ne stranačke pripadnosti.

"U Statutu HDZ-a jasno stoji da jedna osoba može biti član samo jedne stranke, HDZ-a, a ako se upiše u neku drugu da joj prestaje članstvo u HDZ-u", kaže.

I u HNS-u imaju ovu odredbu. "Učlanjenjem u drugu stranku, prema statutu HNS-a, osoba koju spominjete automatizmom je prestala biti članica stranke i samim time "višestranačje" barem kada je u pitanju HNS, nije moguće".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene