Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Operatori i korisnici

KREĆU NOVA PRAVILA Doznajte koja su vam se prava povećala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnici interneta, mobitela, televizije i ostalih elektroničkih usluga od danas dobivaju veća prava.

Gospođi Milici različiti operatori više su puta nudili potpisivanje ugovora preko telefona. No ona je bila oprezna, a odsad je tu i dobra vijest za sve korisnike usluga operatora iz HAKOMA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korisnička prava HAKOM upozorava: Jednokratna otplata mobilnog uređaja ne može biti nametnuta Slika nije dostupna Odluka HAKOM-a Dijelu građana poskupljuju internet i TV paketi, doznajte zašto!

"Puno ljudi je bilo prevareno, potpiše i onda dvije godine ne može ništa", rekla nam je gospođa Milica, koja se prije toga i sama opekla kada je pristala uzeti mobilnu tarifu o kojoj nije dovoljno znala.

"Dok sam njima platila razgovore, došlo me je barem onoliko kolIko su oni rekli da će biti jeftinije - toliko je bilo skuplje", kaže ona.

Da bi se ovakvi slučajevi što rjeđe ponavljali, HAKOM od ponedjeljka mijenja pravila igre.

Prva novina je ta da će ugovor sklopljen preko telefona ili interneta operator morati slati na kućnu adresu korisnika.

"Korisnicima se u tom slučaju pruža mogućnost da dodatno razmisle i da, ukoliko stvarno nisu zadovoljni ili se predomisle, mogu tu uslugu otkazati u roku od 14 dana otkad zaprime obavijest od operatora", naglašava Gordana Kulišić iz HAKOM-a.

Isporuka elektroničkih uređaja prilikom ugovaranja pretplate moći će se obaviti samo na kućnu adresu. Time HAKOM želi spriječiti prijevare.

HAKOM je uočio i brojne slučajeve u kojima je operatorima trebalo predugo da otklone kvar na opremi, pa od danas postrožuju pravila.

Kvarove na routeru, modemu i ostaloj opremi operator vam je dužan ukloniti u roku od 5 dana. U suprotnom, imate pravo na besplatan raskid ugovora i umanjenje računa za taj mjesec.

Od 2017. HAKOM uvodi i nova pravila oko brzine interneta. Ukoliko operator ne bude mogao isporučiti 70 posto maksimalne ugovorene brzine, korisnicima će osim raskida ugovora moći ponuditi i - popust na uslugu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene