Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"duboka te jama čeka"

Grmoja dobio odvratne prijetnje, sve ih objavio: "Jesi li spreman gledat svoje najdraže kako leže u sanduku?"

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja podigao je u utorak kaznenu prijavu zbog prijetnji smrću koje je dobio nakon njegove najava seta antipedofilskih zakona i "zabrane izlaganja djece LGBT propagandi".

"Noćas nisam mogao zaspati do tri sata jer sam primio prijetnje smrću. One me nisu toliko uznemirile, više me uznemirila prijetnja smrću mom djetetu, slika djeteta u mrtvačkom sanduku i to da ću patiti kao Mišo Kovač i gledati svoje dijete u mrtvačkom sanduku", rekao je Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, na konferenciji za novinare u Saboru. 

Grmoja se novinarima požalio da se protiv njega vodi "medijska haranga" zbog izjava o antipedofilskom zakonu i zabrani, kako on to naziva, LGBTQ propagande, a u jednom trenutku je počeo govoriti i o tim prijetnjama smrću koje je primio na Facebooku. I dosad ih je, kaže, primao, ali ovaj put su ga uznemirile jer su se odnosile na njegovo dijete. 

"Ovdje se radi o medijskoj harangi. Hvala svima koji su u tome sudjelovali. Hvala im za ove slike koje sam noćas dobio. Još sam potresen time, malo me uznemirilo. Nisam ni mislio ovo sada reći, ali izašlo je iz mene", rekao je Grmoja. Nešto kasnije objavio je kako je zbog prijetnji podnio kaznenu prijavu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bijesni zbog prozivki Petrov i Grmoja najavili tužbe protiv Zagreb Pridea: "Kakva je to agresivna skupina ljudi pred kojima se ne smije izreći vlastiti stav?"

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Antipedofilski zakon Grmoja šokirao izjavama i izazvao niz reakcija: "Jedna od skandaloznijih izjava nekog saborskog zastupnika''

Tvrdi da su njegove ranije izjave pogrešno protumačene i da nema ništa protiv bilo koje manjine u društvu. "Svaki čovjek, neovisno o seksualnoj orijentaciji, ima jednako dostojanstvo. Diskreditiraju me tako što mi vade slike s deklariranim homoseksualcima. Pa to je najbojli primjer da to nema veze s vezom. Bliži mi je svaki dobar i pristojan čovjek u gej paradi od divljaka koji su ih napali. Ne da mi je bliži... bliži mi je milijun puta. Svaki onaj koji u ovoj zemlji poziva na nasilje, koji druge ljude vrijeđa zbog njihovih uvjerenja ili seksualne orijetacije, taj je udaljen od mene kao Pluton od Zemlje", kaže Grmoja. 

Odvratne prijetnje

Nakon konferencije za novinare Grmoja je prijetnje koje je dobio objavio na Facebooku. 

"Noćas sam u inboks na Facebooku primio prijetnje smrću upućene ne samo meni nego i mojoj obitelji! Uz salvu gnjusnih uvreda upućeno mi je nekoliko konkretnih i nedvosmislenih prijetnji, a najviše su me uznemirile one upućene mojoj obitelji.

Prvo poruka: 'Jesi li spreman umrijet za svoja uvjerenja', 'Jesi li spreman gledat svoje najdraže kako leže u sanduku?', uz sliku djevojčice/djevojke, žene i starije žene u mrtvačkom sanduku kao i poruku 'Oj, Nikola, neka neka, duboka te jama čeka' i mnoge druge prijetnje!

Da su prijetnje upućene samo meni, ne bih to prijavljivao policiji, ali ovako sam prisiljen. Ovo je posljedica medijske harange u kojoj mi nije bilo dopušteno da iznesem kritiku LGBTQ politika i propagande iako sam cijelo vrijeme pozivao na poštivanje svake ljudske osobe neovisno o uvjerenjima i seksualnoj orijentaciji.

I sada molim i preklinjem sve koji me podupiru da na mržnju i uvrede nikad ne uzvraćamo mržnjom. Dopustimo drugima da slobodno iznose svoje stavove i uvjerenja, više se slušajmo, a manje vrijeđamo. Imajmo poštovanja za svakog čovjeka.

Ova Hrvatska pripada svakom njezinu građaninu, neovisno o vjeri, naciji i seksualnoj orijentaciji.

Neću dopustiti da se svaka kritika agresivnih LGBTQ udruga i njihovih politika prikazuje kao mržnja i isključivost. To je put u totalitarizam.

Branit ćemo svoje vrijednosti, nećemo dopustiti da nam se sulude ideje da su rod i biološke datosti društveni konstrukt. Svoje ćemo vrijednosti braniti i nećemo se dati ustrašiti.

Kako bi se smirile tenzije, namjeravam ne potencirati ovu temu do konačnog predstavljanja zakonskih rješenja koje planiram za jesen", stoji u Grmojinoj objavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene